Fullt upp!

Det känns så typiskt att klaga över att man har fullt upp. Det har ju alla! Men senaste tiden har verkligen slagit rekord.
Våren har kommit och all pojkarnas utrustning måste ses över. Därtill har de avslutningar på det mesta, inte minst att LA går ut nian, och vi ska ha en liten kalas i anslutning till det.
Jag själv fyllde år och ska ha mitt lilla kalas med allt vad det innebär.
Skyndade mig även köpa födelsedagskort till en kompis idag.
Köpte läsglagögon, +1. Jag struntar i vad optikern säger. Jag är en stilig seriös äldre dam nu.
Utvecklingssamtal Poppe. Tommi Megazone, skicka med matchtröjan som ska lämnas åter samt 70 kr (VEM HAR KONTANTER?) Tommi badhus, utrustning.
Imorgon går jag jour- valborgsbuffé där jag också ska bidra. Köpa kex. När?
Hästen ska börja med kortison. Pratade med veterinären om fångrisken. Ja vad ska man göra. Gäller att administrera tabletterna i rättan tid, tack att jag har Greger. (Bara sådär 30 tabl morgon och kväll, det gäller att räkna rätt).
Akupunktur. Kom ihåg ta örtkapslarna morgon och kväll.
Frissa. Löshår dit för förberedelse.
Laga mat, tvätta, tanka, byta kläder i automaten. Slut på diskmedel och toapapper. Poppe kalas i helgen. Kan hans pappa skjutsa honom dit? Kan han? Fyll i lappen hur han ska vara på fritids i sommar. Ta reda på det också.
Och Greger bygger och bygger och är så duktig- vad åstadkommer jag egentligen? Inget som syns i alla fall.
Som kronan på verket ska jag hålla neoref imorgon. Hade valt en besynnerligt knepig artikel utan att veta om det... Hälsningar till alla andra som har fullt upp! Det blir ingen bild idag.

Små finska pizzor

Hur får man ungdomen stanna hemma en fredagkväll och ägna sig åt umgänge med morsan?
Genom att erbjuda dem baka
FINSKA SMÅPIZZOR
150 g smör 
7 dl vetemjöl eller ännu hellre jästbrödsmjöl
Nyp ihop dessa
Värm 2½ dl mjölk till 37 grader. Tillsätt 50 g jäst och 1 tsk salt, blanda.
Förena allt och arbeta till en deg.
 
Gör fyllningen:
500 g köttfärs
1 gul lök, skalad och hackad
en bit strimlad purjolök- fräs dessa tillsammans
Tillsätt 2,5 dl gräddfil och salta (ca 1 tsk salt)
 
Kavla ut en deg och gör ca 20 st rundlar (något större än drickglas). Ställ dem på en bakplåtsklädd plåt.
Bre på tomatpuré och dela fyllningen över pizzorna. Strö över riven ost.
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i 15-20 min.
 
De sitter faktiskt inte ihop även om det ser så ut.
 

Efterdyningar av 40 år

Denna vecka har jag varit trött. Jag vet inte riktigt varför- jag har ju varit ledig och sovit gott över påsken, och jag har haft värre veckor på jobbet än denna. Jag tog mig till stan på fredag eftermiddagen för att använda min födelsedagscheck på The Body Shop. Redan då kände jag att mina ben inte orkade gå, vilket jag borde ha tagit som ett illavarslande tecken.
Nåja, jag fortsatte gå på stan, gick in på Rituals som är relativt nyöppnad i Utopiagallerian. De har otroligt fina produkter till fullt rimliga priser, allt från kosmetik till hudvård och även lite kläder.
 
Detta är ett duschskum, härligt. Vad jag förstår är Rituals väldigt inne just nu och jag ansluter mig till deras användare.
På kvällen, då jag lagom hade hämtat mig lite grann från värsta tröttheten och börjat på andra tagning som jag tyvärr brukar göra, fick vi otroligt trevligt besök av Åsa och Niklas, som grattade mig i efterskott.
 
Man kan säga att jag fick just vad jag behövde, även om antalet flugor här hos oss under senaste veckan kan beskrivas som måttligt. Men likt min mormor har jag nollvision!
Tröttheten kulminerade inatt i ett fruktansvärt migränanfall, det borde jag ha förstått. Håller på nu att hämta mig för jobbet imorgon.
 
Visa fler inlägg