Skördetider!

Den här pajen har en speciell historia och min man älskar den.
Skala och hacka 4-5 rabarberstjälkar och häll i en kastrull. Tillsätt 1 dl socker. Låt koka upp.
Skala och hacka ett äpple, tillsätt i kastrullen. Smaka av med 1-2 tsk kanel.
Ta bort från plattan då äpplen mjuknat och låt svalna.
 
Degen:
150 g smör och 1,5 dl socker vispas ihop. Tillsätt ett ägg i slutet av vispningen.
Tillsätt 2 tsk bakpulver och 4 dl vetemjöl. Arbeta ihop till en deg.
Tryck i botten av smord standard springform, gör även kanter. Spara en del av degen för att strös över pajen sist.
Häll rabarber- och äppelblandningen ovanpå och strö över resten av degen.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 25-30 min.
Servera med vaniljsås.