Pasta á la Vezzo

Många av mina vänner här i Umeå är omåttligt förtjusta i restaurangen Vezzo. Av den anledning äter jag där ganska ofta. Pizzorna är väl lite extraordinärt goda med sin surdegsbotten, men pastan och salladen hade man lika väl och bättre kunnat göra själv.
Och då de dessutom listar upp sina ingredienser på menyn, och på nätet, så sagt och gjort. Idag.
 
 
 
 
En tallrik där jag kombinerat båda. Kyckling till vänster, lax till höger.
 
Kycklingvarianten
Kyckling i valfri form, jag hade 1 grillad broiler som alltid är gott, men man kan även bryna bitar av rensad kycklingbröstfilé som man ska salta förstås
1 burk grädde
2 pressade vitlöksklyftor
skivor/bitar av lagrad ost, jag hade parmesan
färska örter, jag hade machésallad från en påse
halverade körsbärstomater
nymald svartpeppar
Koka ihop allt på en stekpanna!
Förena med kokt helst färsk pasta
 
Laxvarianten
500 g lax, skär till bitar och stek dem i olja/smör. Salta och peppra.
1 burk grädde
chiliflingor
rivet skal av en citron och pressad juice av en halv citron
dill (fryst eller färskt)
tomatpuré lagom så att röran blir svagt rödaktig, kanske 2-3 msk
1 påse babyspenat
jag tror att jag även pressade i 2 vitlöksklyftor i förbifarten
Koka ihop allt på en stekpanna!
Förena med kokt helst färsk pasta
 
Mera inspiration kan hämtas på hemsidan Vezzo Umeå.
Det roliga är att den här sortens mat kan man variera i oändlighet. Och den lyckas alltid.