Gryta med kött och korv

Jag skrev tidigare: ju enklare desto godare. Handla gott svenskt kött, helst närproducerat, så lovar jag att det här blir gott.
Kött, innanlår eller fransyska, 150 g/person
salt och vitpeppar
smör
2 st gula lök
2 st paprika
2 vitlöksklyftor, pressade
ev några färska champinjoner/annan svamp
tomatpuré
lite vetemjöl
köttbuljongtärning
ca 2 dl vatten eller rött vin
creme fraiche
1 tsk paprikapulver
några lagerblad
stark korv, t ex kabanoss
 
Skär köttet i 2x2 cm bitar. Stek i omgångar i relativt hög värme. Lägg inte för mycket kött i stekpannan, annars blir köttet kokt och inte stekt. Salta och peppra med vitpeppar. Stek i mycket gott smör!
Efter köttet hacka och stek löken och paprika genomskinliga, stek även ev champinjoner och pressa i vitlöken. Lägg i köttet och tomatpuré i grytan med grönsakerna, pudra över 1-2 msk vetemjöl. Späd med ca 2 dl vatten eller rött vin. Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp. 
Tillsätt creme fraiche och krydda med 1 tsk paprikapulver och några lagerblad. Lägg sist i korven skuren i skivor.
Låt puttra under lock på svag värme 40 min-1,5 h.
Servera med ris.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Det där tar jag gärna mer än en portion av. Ljuvligt med alla ingredienser och riktigt smör!
Fd

Svar: Vem vet, kanske bjuder jag dig hit för att äta köttgryta en vacker dag😉
Annukka

#2 - - Anonym:

Ja,det vore något det,spännande tanke! och tills dess har jag ju receptet😊
Fd