Resan till Prag

Då var det dags att lämna södra Tjeckien och styra bilen mot Prag. Jag var bara tvungen att fota några tavlor som hängde i mitt rum i slottet.
 
 
 
 
Adjö Hluboka!
På vägen till Prag besökte vi en mysig liten stad som heter Trebon och där det också finns ett slott mm. Vi åt tjeckisk karp på en fiskrestaurang.
 
 
Återigen mätt för resten av dagen samt långt in på eftermiddag imorgon!
Sedan åkte vi förbi ett urstiligt slott Cervena Lhota, som är stängt under denna årstid. En vallgrav omger hela slottet.
 
 
Här skulle jag kunna tänka mig bo!
Och nu är vi framme i Prag, har tagit en liten kvällspromenad och ska sova länge och gott inför kursstarten imorgon!
 
 
Vyn från gamla stan i Prag.

Underbara Hluboka

Det har varit en fin dag! Jag vaknade i mitt rum i slottet och luften var kall (läs, som i Sverige) men solen sken. Vi åt frukost i matsalen som inte är helt alldaglig.
 
 
 
Sen var det dags för rundvandring i slottet. Slottet är i Windsor-stil och naturligtvis väldigt påkostad, både till yttre och interiör.
 
 
 
Efter rundturen for vi till ett stort stall och ridanläggning som ligger alldeles i närheten. Vi hade tur då en väldigt duktig ung man började rida sin fina, heta häst just när vi kom. Jag blev verkligen upplyft av att se på hans ridning! Jag hade gärna fotat men det går ju inte...
 
 
Vyn mot slottet från stallet. Vårt hotell är den vita lägre byggnaden till vänster om slottet.
Sedan åkte vi till Budweiser-bryggeriet som är statligt ägt och ligger i Ceske Budejovice. Bryggerikonsten är inte mitt stora intresse precis, men det här var mäktigt!
 
 
 
Vatten och malt, och sedan tillsätter man lite humle, och slutligen jäst och luft... Och sen kvarstår att få ölen i flaskorna, en ganska stor uppgift den också.
 
 
 
Synd bara att Greger och min pappa inte fick vara med.
Vi äter bara en gång dagligen och orsaken är här!
  
 
Jag, som har inbyggd Skalmannens mat- och sovklocka, som är särskilt känslig lunchtid, var knappt hungrig kl 15 på em. Idag blev det vare sig för- eller efterrätt men tror att jag är mätt på denna måltid långt in på eftermiddagen imorgon. Ska bara tillägga att jag delade tallriken med Jirka, men potatisen syns inte här...
 
 
 
 

Ceske Budejovice

I morse lämnade vi avsked till Cesky Krumlov och fortsatte vår resa till Ceske Budejovice som är regionens huvudstad och ligger ca 3 mil norrut. Staden grundades på 1200-talet och har ca 100 000 invånare idag. Mest känd är den för sin Budweiser-öl. Mitt i staden står Black Tower som är ett klocktorn.
På vägen besökte vi ett klosterområde.
 
 
Black Tower, vi klättrade ända upp. Jag såg väl så ynklig ut att en vänlig kvinna höll mig i handen på vägen ner. Det var bara att tacka och ta emot!
 
 
 
 Vi åt på en restaurang som heter Alkemisten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har varit mätt precis hela dagen. Det som inte syns här är förrätt, efterrätt och en stor tallrik potatis.
Och nu har vi kommit fram hit, vårt slott, Hluboka nad Vltava.
 
 
Med andra ord, jag bor i ett medeltida slott! God natt med er, jag har faktiskt enorma problem med att ladda upp bilderna på bloggen pga svagt internet, så jag ger upp för idag!
 
 
 
 
Visa fler inlägg