Underbara Hluboka

Det har varit en fin dag! Jag vaknade i mitt rum i slottet och luften var kall (läs, som i Sverige) men solen sken. Vi åt frukost i matsalen som inte är helt alldaglig.
 
 
 
Sen var det dags för rundvandring i slottet. Slottet är i Windsor-stil och naturligtvis väldigt påkostad, både till yttre och interiör.
 
 
 
Efter rundturen for vi till ett stort stall och ridanläggning som ligger alldeles i närheten. Vi hade tur då en väldigt duktig ung man började rida sin fina, heta häst just när vi kom. Jag blev verkligen upplyft av att se på hans ridning! Jag hade gärna fotat men det går ju inte...
 
 
Vyn mot slottet från stallet. Vårt hotell är den vita lägre byggnaden till vänster om slottet.
Sedan åkte vi till Budweiser-bryggeriet som är statligt ägt och ligger i Ceske Budejovice. Bryggerikonsten är inte mitt stora intresse precis, men det här var mäktigt!
 
 
 
Vatten och malt, och sedan tillsätter man lite humle, och slutligen jäst och luft... Och sen kvarstår att få ölen i flaskorna, en ganska stor uppgift den också.
 
 
 
Synd bara att Greger och min pappa inte fick vara med.
Vi äter bara en gång dagligen och orsaken är här!
  
 
Jag, som har inbyggd Skalmannens mat- och sovklocka, som är särskilt känslig lunchtid, var knappt hungrig kl 15 på em. Idag blev det vare sig för- eller efterrätt men tror att jag är mätt på denna måltid långt in på eftermiddagen imorgon. Ska bara tillägga att jag delade tallriken med Jirka, men potatisen syns inte här...