Shopping

Hösten har rullat igång och därmed blev det bryskt stopp på mitt köpstopp! Poppe behövde kläder och Tommi skor, samt ny innebandyklubba. Därtill gav dragkedjan i mina nästan nya ridbyxor upp. Ok, ok, jag har ju stor mage, men inte så stor. Dragkedjan hade väl kunnat nöja sig med att öppna sig, såsom den har gjort förut. Och där kommer vi till begreppet kvalitet igen. Mina Jacson-ridbyxor x 2 har faktiskt hållit i 10 år. Även Jacson-shortchaps höll säkert i 7 år, jämfört med billigare märken som man kanske kan ha ett år.
Så det bar av till Hööks (jag ville ha ridbyxor som är smala nedtill och åtsittande, helskodda). Jag vet ingenting lika provocerande som att prova för små kläder! Till sist kunde jag bland hundratals ridbyxor välja EN modell, största storleken, som passade mig. Jag sade någonting syrligt till personalen, att deras ridbyxor verkar vara för 15-åringar, och de höll med, de hade faktiskt kontaktat leverantören redan... En trevlig detalj i mina nya (rätt tighta) ridbyxor är benen nedtill, de är satinliknande material och inga kardborren.
 
 
Det finns även riktigt fina kläder på Hööks, och då menar jag Spooks. Jag ville absolut ha deras fantastiska väst i vinrött, utgående färg.
 
 
Lite annat fint fastnade också med.
Slutligen vill jag tipsa om mitt favorit-skönhetsmärke Rituals doftstickor. Behaglig och inte för påträngande doft som man ändå märker. Jag har fikondoft.
 
 
Det blev en så fin dag att vi for ut i skogen med Yade. Hon har mycket vilja men mindre bra kondition. När jag märkte att hon blev trött skrittade vi bara.
Ridbyxeprovningen var ändå såpass traumatisk, att veckans löfte är att gå ner i vikt. Jag har inga större olater (ingen läsk eller chips, sällan godis) som jag kunde angripa min vikt med. Träningen kommer automatiskt nu när Yade är i gång. Min strategi är att minska matportionerna en aning och äta endast när jag är hungrig (kan t ex skippa lunch eller middag på helgen.) Jag kommer att lyckas.