Korianderkyckling

En jättegod och enkel rätt! För 4 pers
1 kg kycklingfileer, låt tina, rensa och dela på längden. Lägg dem i en smord ugnsform.
1 stor gul lök- skala och hacka
2 dl vatten + en halv kycklingbuljongtärning- värm vattnet och lös upp
2 dl creme fraiche
1,5 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
2 msk soja
1 tsk Colmanns senappulver
1 tsk ingefära
1 tsk koriander
0,5 tsk gurkmeja
Blanda ihop allt det ovannämnda till en sås och häll såsen på kycklingen.
Grädda i 225 grader, 35 min i mitten av ugnen.
Dekorera med färsk persilja. Servera med sallad och t ex ris.
 
 
På min födelsedag gjorde Greger sina specialkotletter. På begäran, snabbt recept följer här:
8 skivor kött, lägg i botten av en smord ugnsform
 
Gör en sås:
3 dl grädde
4 dl creme fraiche (ej lätt)
1 dl het chilisås (eller 5 dr tabasco)
Svartpeppar
1 dl soja
0,5 tsk sambal oelek
2 msk maizenamjöl
Blanda ihop såsen och häll över köttet.
Ugn 1,5 h i 175 grader
 
6 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: korianderkyckling, kotletter, kycklingrecept, recept
#1 - - Fyrtiotaggare.com:

Så gott! Tycker verkligen om att äta rätter med koriander då och då!

#2 - - Rolf:

Ser supergott ut med allt.Är det fetaost eller den där kaffeosten Du berättade om för lite sedan? Kaffeost finns nog inte i Skåne.Jag frågade på Coop för skojs skull men de visste nog inte ens vad jag menade:-)

Svar: Det är vanlig fetaost på bilden.
Annukka

#3 - - Rolf:

Kotletterna verkar inte heller gå av för hackor.Starkt är i min smak.

#4 - - Ditte:

Här skall dessa recept provas i veckan som kommer. Helt klart!
Båda passar mig perfekt.
Tack för recepten!

#5 - - Karin på Pettas:

Man tror alltid att man har läst alla recept men se det har man ju inte ;)
Nu blir det att testa dina. Tack för det!

#6 - - Comsi Comsa:


Båda rätterna låter helt i min smak, idag behöver jag aldrig fundera på att jag inte vet vad jag skall ha till middag. :-)

Kram ♥