Diet up to date!

Min diet fortskrider, och nu börjar vikten på siffra 6. Jag är inte så sugen på godsaker längre och inte så hungrig heller, och det tror jag beror på att insulinhalten i blodet har gått ner. Jag äter frukost, lunch och middag, och sammanlagt kan det bli upptill 2000 kcal/dygn, dvs ungefär eller strax under vad en kvinna SKA äta på ett dygn. Frågan väcks hur mycket jag åt innan??
Det har inte alls blivit 5:2 utan snarare en variant av LCHF, eftersom kokboken jag presenterade tidigare bygger på det, och dessutom märkte jag att jag var sjukligt sugen på socker och sådant. Sockerberoende?
På eftermiddagar kan jag ha lätt huvudvärk. Jag somnar och sover gott men vaknar på tok för tidigt och kan inte somna om (inget nytt.) Hjärnan är inte skarpare än tidigare men kanske inte trögare heller. Jag har samma mängd energi som förut. Jag är inte gladare men inte deppad heller.
Det är en konstig grej bara. Mina knän har blivit helt bra, för första gången sedan 2011 då jag fick artrit. Om det beror på 5 kg viktnedgång eller kolhydratfattigt eller glutenfattigt, vet jag inte. Men under dessa 4 år har jag vägt lika "lite" som nu flera gånger, och knäna har inte varit bra för det. Knappast är jag någon maratonlöpare nu heller, men jag blir förvånad varje gång då ja reser mig och det inte ilar till i knäna. Har ni en ide vad det kan bero på?
Jag har absolut lärt mig använda nya matlagningsingredienser. Därför är en kaloriberäknad kom-i-gång-kokbok bra att ha. Med små medel kan man förbättra kosten avsevärt, oavsett vilken "diet" man väljer.
 
 
Veckan har förflutit i tecken av jobb och skolstart. Jag och Greger såg Dirty Dancing, mysigt då tankarna fördes till 80-talet då jag var 14 år och såg den för första gången. Men nog vinner Moulin Rouge hos en gammal tant.
Sist men inte minst, så tror jag att jag har hittat den rätta hästen. Om några dagar ska jag vara klokare och då får ni veta.

Finska kållåda

Finland är känd för sina "lådor" och av dessa förknippas potatis-, kålrots- och morotslåda med julen, medans kållåda och leverlåda äter man året runt.
Lådor är mjuka i smaken och aningen söta så de är många barns favoriträtter i Finland. Ur en bantares synpunkt finns det inget att klaga på heller. Detta är mjölkfritt ifall du steker allt i olja och korngrynen går nog att ersätta med fibrex el dyl om man vill ta bort gluten.
 
Koka 1,5 dl korngryn i 5 dl köttbuljong i 20 min.
Skala och hacka en gul lök och strimla 500 g vitkål. Stek dessa mjuka.
Stek ca 500 g köttfärs och salta lätt.
Blanda ihop allt och tillsätt 2 msk mörk sirap, 1 tsk salt och 1/4 tsk vitpeppar.
Lägg i en smord ugnsform och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 1 timme. Under stekningen häll på ytterligare 3 dl köttbuljong.
Servera med rårörda lingon.
 
 

Sommarens...

Sommaren 2015
Sommarens
...film Moulin Rouge (jag som uttalar mig om trender ligger sådär 14 år bakåt i tiden!)
...musik filmmusik från ovannämnda
...badplats tyvärr ingen! Har inte badat alls.
...häst har bara gjort 2 provridningar, fina hästar dock ej för mina behov, och hemsk träningsvärk efter!
...resa cykelresan i skärgården och på Åland såklart
...dans cancan
...kärlek Greger
...väder kallt!
...spa Kerstin Widings akupunktur
...bok Madventures i alla dess former
...tidning någon modetidning
...vän det går inte att gradera, men det var extra roligt att få Marina och Sven till Åbo! Och det var trevligt att träffa bloggvänner i.r.l. Och besöka min farbrors familj för första gången.
...mat hälsosam bantningsmat med en del för mig nya ingredienser
... klädesplagg den marina stilen typ Tommy Hilfiger
...doft Juicy Couture som jag använt för att få slut på den samt Marc Jacobs Daisy
...glass finska Jättis-strut och frozen yoghurt med frukt
...dryck av Greger färskpressad apelsinjuice, just for me 
...förväntan katten, ev en ny häst, nästa resa...
...icke-bra att Yade dog. Och att jag fortfarande i slutet av sommaren inte har "hittat mig själv". Jag vet inte riktigt vad jag har för drömmar, och jag har lätt att se det negativa.
...leksak cykel
...idrott cykling
...stad Åbo och Mariehamn
...projekt att gå ner i vikt och hitta en häst
...landskap Åland
...museum Sjöfartsmuseet i Mariehamn
...bedrift gå genom och rensa alla lådorna i källaren och städa köket
...prylar Muminmuggar och -handdukar
...shopping bodarna i gästhamnen i lilla Nagu
...upplevelse hur gott jag sov efter cyklingen (läs levande död)
...frustration alla dagar då jag varit ledig utan Greger och inte vetat vad jag ska göra. Jag känner att jag har blivit äldre och förlorat någonting (konsten att ta det lugnt och leka?), hoppas att det går att återerövra!
...äventyr köra en shetlandsponny med en ölburk i handen mitt i natten, med en god vän förstås (ja, det har jag gjort på riktigt, var dock ej den drivande parten från början)
...tvivel ska jag skaffa en häst igen och när? Hur ska jag göra med jobbet?
 
 
 
Mera frågor än svar men jag lever i nuet! Tack sommaren 2015!
Visa fler inlägg