Jag har två hjärnor

Igår var en pissdag. Jag hade verkligen förmågan att se glaset halvtomt och inte halvfullt! Jobbet smakade trä och jag kände att jag inte har kommit någon vart där. Kroppen var trött och hästen gick dåligt. Det kändes så att livet inte har någonting mera att erbjuda mig. Allt kan bara bli värre! Hela mitt liv framträdde som ett helt meningslöst fenomen. Jag hade gråtit om jag hade haft några tårar. Inte ens känslor hade jag kvar. Till sist stupade jag i sängen, utmattad.
Jag sov inte så länge i timmar mätt, men desto bättre. Jag var så sömndrucken att jag knappt fick upp mina ögon på morgonen. Ute väntade vinterlandskap men vädret var i övrigt bättre. Jobbet flöt på. Kanske duger jag ändå? Hästen fick en vilodag, min rygg är lite sådär igen. Vi tar nya tag till helgen. Äldsta sonen kom hit. Kul att vara alla samlade igen. En gammal färskost har spökat länge i kylskåpet. Nu jädrars blev det en morotskaka! Det doftar gott. Receptet finns alldeles i början av min blogg, under rubriken Afternoon tea. Livet smakar gott igen!
 
 
 

Att alltid behöva vara effektiv

Hej, här är jag med min välkända söndagsångest nu igen.
När man har barn går livet i ett. Man lagar mat, tvättar, städar, skjutsar och löser olika problem non-stop.
Med jobb dag och natt och helg som mitt är det inte självklart att få glädjas åt en helg som närmar sig- helgen kan likaväl innebära en tung arbetsbörda dag som natt.
Men ibland uppstår det liksom oväntade luckor i livet, då ingenting speciellt pockar på och man får bara vara. Är jag nöjd då? Knappast.
I helgen har det varit bara jag och min gubbe eftersom mina barn är hos sin pappa. Min man är ju jordbrukare så han har alltid det han gör, men vi har inte behövt passa några tider i övrigt.
På fredag kväll gick vi ut och åt med riktigt goda vänner. På lördagen sov jag länge och for sedan till ridhuset (min man kör mig eftersom jag inte vill köra transporten själv), red och red, träffade vänner där, surrade, och jag fick provrida min kompis jättefina häst som ska säljas (jag tänker inte köpa en häst utan detta är mest för att vänja hästen vid dem som provrider.) Vi for hem och orkade inte laga mat utan beställde pizza. På kvällen såg vi en riktig "feelgood"-film som heter Chocolat, mysigt. Vi har en massa filmer på hyllan som vi aldrig har sett, både för barn och vuxna, så vi har bestämt att se dem varenda en innan vi köper eller hyr nya.
Idag då? Sov länge, och ännu längre pga sommartiden. Gjorde stallet och for ut med hästarna med min man fast det är riktigt stormigt. Min man har börjat rida och har blivit jätteduktig, han kan t om rida lätt i trav! Han rider min häst Yade som är både större och lugnare, och jag tog hans dotters häst Buster.
Och nu är klockan snart 16 och jag har inte åstadkommit en skvatt i helgen, jag vuxen människa, har bara sovit och hängt i stallet en hel helg, och inte lagat en måltid eller tvättat en maskin tvätt. Är det verkligen OK??
 
Varför ska vi (jag) vara så prestationsinriktade? Jag kan ju jobba, varför får jag inte bara vara någon gång? Hästarna tar jättemycket tid och det känns på något sätt som "vad har jag gjort" men det är ju roligt och avslappnande i alla fall, och man kommer ut och får motion och frisk luft på ett naturligt sätt. Känner ni igen er?
 
 
 
 
 

Korvgratäng för barn och vuxna

Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också.
För 6 pers
Koka ett paket pasta, ca 500 g. Låt inte överkoka!
Mot slutet av koktiden kan du låta en bit strimlad purjolök koka med.
Hacka en falukorvsring.
Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop. Peppra lätt med svartpeppar.
Häll över en blandning gjord av 3 ägg och 5 dl grädde och mjölk.
Strö med någon färsk (fryst?) ört såsom persilja, och strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i 20-30 min.
Servera med sallad.
 
 
 
 
Visa fler inlägg