Att alltid behöva vara effektiv

Hej, här är jag med min välkända söndagsångest nu igen.
När man har barn går livet i ett. Man lagar mat, tvättar, städar, skjutsar och löser olika problem non-stop.
Med jobb dag och natt och helg som mitt är det inte självklart att få glädjas åt en helg som närmar sig- helgen kan likaväl innebära en tung arbetsbörda dag som natt.
Men ibland uppstår det liksom oväntade luckor i livet, då ingenting speciellt pockar på och man får bara vara. Är jag nöjd då? Knappast.
I helgen har det varit bara jag och min gubbe eftersom mina barn är hos sin pappa. Min man är ju jordbrukare så han har alltid det han gör, men vi har inte behövt passa några tider i övrigt.
På fredag kväll gick vi ut och åt med riktigt goda vänner. På lördagen sov jag länge och for sedan till ridhuset (min man kör mig eftersom jag inte vill köra transporten själv), red och red, träffade vänner där, surrade, och jag fick provrida min kompis jättefina häst som ska säljas (jag tänker inte köpa en häst utan detta är mest för att vänja hästen vid dem som provrider.) Vi for hem och orkade inte laga mat utan beställde pizza. På kvällen såg vi en riktig "feelgood"-film som heter Chocolat, mysigt. Vi har en massa filmer på hyllan som vi aldrig har sett, både för barn och vuxna, så vi har bestämt att se dem varenda en innan vi köper eller hyr nya.
Idag då? Sov länge, och ännu längre pga sommartiden. Gjorde stallet och for ut med hästarna med min man fast det är riktigt stormigt. Min man har börjat rida och har blivit jätteduktig, han kan t om rida lätt i trav! Han rider min häst Yade som är både större och lugnare, och jag tog hans dotters häst Buster.
Och nu är klockan snart 16 och jag har inte åstadkommit en skvatt i helgen, jag vuxen människa, har bara sovit och hängt i stallet en hel helg, och inte lagat en måltid eller tvättat en maskin tvätt. Är det verkligen OK??
 
Varför ska vi (jag) vara så prestationsinriktade? Jag kan ju jobba, varför får jag inte bara vara någon gång? Hästarna tar jättemycket tid och det känns på något sätt som "vad har jag gjort" men det är ju roligt och avslappnande i alla fall, och man kommer ut och får motion och frisk luft på ett naturligt sätt. Känner ni igen er?
 
 
 
 
 
#1 - - Tove Olberg:

Det är denna dagens goda som gör dig redo för det du behöver/måste prestera i en annan sammanhang .... du bestämmer själv .. roligt att se dig på bild också!

#2 - - Rolf:

När man som jag bor på mitt arbete om man säger så,så flyter jobb och fritid samman och det tror jag inte är så bra. Lite ineffektivt kanske. Det bästa vore att kanske bo på ett ställe och köra till gården precis som man åker till ett jobb. Ja,jag känner sannerligen igen mig i att ha ångest över att inte alltid prestera tillräckligt här på gården. Det finns oändligt att göra. Men det viktigaste blir ju alltid gjort förstås men riktigt nöjd med sig själv,nä.
Gode Gud vilket härligt hår!

Svar: Löshår☺Mitt svar till skönhetsoperationerna...
Annukka

#3 - - Znogge:

Jag tycker att du har fyllt din helg med väsentligheter som behövs för att orka med vardagen och arbetet i veckorna. Det är en vanesak att "göra ingenting" och jag har fått arbeta mycket med mig själv för att klara det hyfsat!

#4 - - Karin på Pettas:

Det är okej! Mycket och många gånger om okej!
Jag känner så väl igen mig själv och jobbar på att också bara vara..
en ganska svår sak egentligen, när man är van att alltid vara på G.
Chokolat är en bra film med ett bra budskap, många humoristiska infall men också berättande om alla fördomar som finns i ett litet samhälle. Jag har sett den minst ett par gånger och ser den gärna igen.
Ha en skön lugn kväll utan tanke på att prestera! You worth it! :)

#5 - - Primrose:

Men åh vilken helg, du gör absolut rätt, njut på!
tycker det låter härligt! ,-)
En helg att minnas ,-)
Ha det fortsatt bra KRAM Primrose ,-)

#6 - - Becka:

Känner igen det där!
Svar: Åh tusen tack fina du! Det värmer så.

#7 - - Christina:

Det låter som en alldeles underbar helg!
Njut, och tillåt dig själv att njuta av att bara vara där du är.

Kram

#8 - - Mia:

Kroppen tar vad den behöver brukar jag säga. Tyvärr, gör den inte alltid det... men jag tror vi alla behöver sådana slappa dagar då och då. Rena hälsovinsten!

Jag säger som någon tidigare... kul att se dig på bild!

#9 - - Mikaela:

Sv: Värnplikten är borta i sverige nu och de som vill göra militärutbildning måste man ansöka och klara de krav de har för att man inte ska skada sig. Det som gör att det blir svårare för tjejer att komma in är för att alla ska klara av samma. Man ska kunna bära samma, springa samma och så, då kan man inte ha lättare inlagningsprov för kvinnor, då skulle de skada sig under utbildningen sen.

#10 - - mickandialog:

Detta har du gjort alldeles riktigt i. Kan förstå frustrationen. Vissa dagar när jag inte orkar blir jag stressad. När vilja och kapacitet inte infaller blir jag frustrerad.
Du verkar ha ett aktivt liv. Njuuut av kontrasterna, vackra kvinna.
kramisen

#11 - - Ama de casa:

Helt klart är det OK! Att bara vara och göra det man själv vill är en prestation i sig :-)

#12 - - TantGlad:

Härliga hästar. Värkligen rogivande. Ja varför kan man inte få vara bara??
Det är sant.
Fin bild på dig.
Ha det så gott i stället nu.

#13 - - Rolf:

Hahah,ja men fint är det.Ditt leende är i alla fall så äkta och vackert och varmt och smittar verkligen!!

#14 - - Comsi Comsa:


Så fin bild på dig. Att göra ingenting är för många svårt i det tempo så många befinner sig. Att då göra ingenting kan uppfattas som enormt slöseri med tid, men faktum är att det bara är en stund av återhämtning.

Kramen ♥

#15 - - The Place To Be:

Det låter som du verkligen det var precis det du behövde! Nämligen bara ha det trevligt utan en massa krav. Så knocka ner Luther nu och var stolt över dig själv att du hade en härlig helg!

Jag brottas också alltid med dåligt samvete men jag försöker lära om och vill därför också peppa andra!

Kram Malin

#16 - - maria65a:

Jag tycker absolut att man får hänga och göra inget som vuxen - det är väl just då det behövs?

#17 - - Camilla:

Låter ju underbart att bara få vara och göra njutningsfulla saker en helg! Städa, diska och tvätta hinner man alltid sen...för det är ju inte så att tvätthögen försvinner tyvärr. Tycker du gjorde helt rätt din barnfria helg :)

#18 - - yasmine mamma till dennis och angelina:

tack snälla ja du har helt rätt kraaam

#19 - - Camilla:

Intressant tema! Inser till min glädje när jag läser inlägget att jag faktiskt lyckats lägga ifrån mig lite av mina prestationskrav! Kanske därför jag lyckats få till den aktiva livsstil vi nu brinner för... För att jag skruvat ner kraven på andra saker... ?! Intressant som sagt!

#20 - - Ditte:

Jag tror det är bra för välbefinnandet att ibland inte göra annat än just det man har lust till och utan att ha dåligt samvete. Kanske dyker det Lutherska arvet upp i oss och hindrar oss från att njuta av att göra det vi vill.
Att rida är en avkoppling, trots att kroppen får jobba och det är skönt att rensa tankarna, röra på sig och fokusera på ridningen.
Roligt att din man också är så intresserad av ridningen och att tillbringa tid tillsammans är ofta värdefullt.
Mysigt med Chocolat, jag tyckte mycket om den.
Härliga bilder på både dig, hästen och din man. Du ser ut att trivas,

#21 - - Arvid och Lydia:

Jag känner väl igen mig i allt du beskriver. Tycker ändå det låter som att du och ni haft en bra helg. Lite roligt att du visar en bild på din man på hästen...känner igen hur jag själv ser ut på hästryggen. ;-)
Trevlig kväll !
Kram

#22 - - Denise Kocaman:

Självklart är det okej! alla behöver vi vila och hinna hämta energi. Hoppas du hade en helt underbar helg, för det är som du säger inte så ofta man får chansen att bara vara utan alla vardagliga måsten. Kram!

#23 - - Matilda:

Åh, hög igenkänningsfaktor på detta! Tror det där med att "lära" sig slappna av och inte vara så prestationsinriktad är väldigt viktigt. Men det tar sin tid!