Korna på sommarbetet

Vädret fortsätter att trilskas, men någon vacker dag dyker upp då och då. Igår var det mjölkkornas tur att komma ut på betet. Några glada skutt här och där men de har liksom fysikens lagar emot sig med sina klumpiga kroppar...
 
 
 
 
Jag har skrivit tidigare att jag blivit specialist på hästsjukdomar när jag haft Yade. Erfarenheterna fortsätter tyvärr vidgas. Nu har hon sedan en vecka tidigare en fruktansvärd hosta!! Ingen snuva, ingen feber. Pigg och glad i övrigt. Förkylning? Allergi? Jag hoppas att hon kommer att repa sig även från detta. Någon kortisonbehandling känns inte aktuell i alla fall (för de som inte vet, ifjol fick hon kortison mot klåda och fick då fång som tydligen kan utlösas av kortison.)
 
 
Hon och Buster måste ha sett kosläppet eftersom de busade nåt så otroligt i hagen! Båda travade högt och fint och satte igång i full galopp och gjorde akrobatiska skutt. Buster med sina 25 år hoppade rakt upp i luften som om det funnits en meters hinder framför honom, och tvärt ner igen. Nog var det tur att vi investerade i tänderna på denne gamle herre, så mycket livsglädje som han har kvar!
Pga Yades hosta blev det ingen Ann-Margret-träning för henne denna gång heller. Men jag fick låna min kompis fina häst Almelou, så jag har minsann tränat ändå! Jämfört med Yade är Almelou liten och behändig, men alla hästar har sina utmaningar så det är rentav bra att byta och prova en annan häst ibland.
 
 
Önskar er alla en fin söndag!

Magmassage

Hemska saker! Jag har inte hunnit blogga alls! Förlåt mig.
Däremot så fick jag till sist använt ett presentkort som jag fått som födelsedagspresent, till 90 min abdominal (=mag) massage, Chi Nei Tsang.
Jag undrade hur man kan massera endast lilla magen så länge, och vad det är bra för.
På magen sitter ju inte så många muskler, men här är syftet att komma åt inälvorna också...
Jag har hört att ridningen är bra därför att den masserar inre organ genom rörelsen, kanske finns det likheter med magmassagen.
Massören berättade att vi "sväljer" mycket och det sparas i magen, obearbetat, vi kryper ihop och samlar på oss spänningar. Dessutom är magen den kroppsdel som åtminstone västerländska kvinnor har allra svårast med- magen upplevs vara ful, tjock, rynkig, äcklig... name it. Det stämmer faktiskt, jag gillar inte heller min mage.
Genom magmassagen kommer man också åt diafragmamuskeln, som är en stor och viktig andningsmuskel. Om jag skulle värdera effekten dagen efter så säger jag att i mitt fall märks den mest på andningen. Men för att göra en mera pålitlig utvärdering måste man nog gå flera gånger!
Mera information finns på http://www.vedayou.se/massage-1.html
Från en Ayervedabok har jag plockat fram vilka negativa känslor som samlas i olika organ. (Obs, detta kommer inte från aktuella magmassören.) Enligt dr Vasant Lad.
Binjurar- ångest och känsla att vara utlämnad
Urinblåsa- osäkerhet
Grovtarm- nervositet
Hjärta- känsla av brist på kärlek och att vara djupt sårad
Lungor- sorg och ledsenhet
Njurar- rädsla
Gallblåsa- hat
Lever- vrede
Tunntarm- känsla av misslyckande
Mjälte- snålhet, girighet, habegär
Magsäck- bristande tillfredsställelse och förnöjsamhet
 
 
Spännande upplevelse som jag rekommenderar till dem som har möjlighet att prova!

Överraskningsskilsmässa

Jag hämtar min inspiration till bloggen från finska skvallertidningar (ibland, haha) och senaste veckan har en "ond bråd" skilsmässa diskuterats flitigt. Ni vet vad jag menar, tillsammans i 10 år, lyckliga, flera barn. Och så en dag sticker den ena utan förvarning, och den andra är ett enda frågetecken.
 
Jag skulle kunna påstå att det där är bara något konstigt fenomen i kändisvärlden, men nu är det så att jag personligen känner många helt vanliga människor som har fått uppleva detta. Det är inte så ovanligt att man just förlovat sig eller planerar bröllop, köpt en lägenhet tillsammans eller tatuerat in varandras namn. Man kan ha planerat bröllop kvällen innan, och morgonen efter sticker den andra.
 
I de flesta fallen kan man ändå se efteråt att det fanns vissa konstiga tecken i luften. Sena kvällar, övertidsjobb. Mycket tränande, viktnedgång och nyväckt intresse för sitt utseende. Ibland försämrad kommunikation. Men den andra har inte kunnat tänka sig ändå, inte velat tro att det var så illa.
 
Det är sällan man går jämna steg i separationsprocessen. Oundvikligen ligger den ena eller den andra steget före. Och den som ligger efter upplever sig alltid har blivit tagen på sängen på ett eller annat sätt. Det är svårt att generalisera i ett ämne som detta, men jag vet att det finns många kvinnor som känner sig osedda av sina män. Män som är visserligen snälla och ordentliga, men som bara låter allt rulla på, ser inte och hör inte sin partner, och tar inte förslag till förbättring på allvar.
 
Alltför ofta löser man problemet med en utväg som heter ny förälskelse. Det är ingen bra lösning, men kanske upplever man det som enda utväg om man inte får gehör för sina känslor och behov. Frågan är om man varit tydlig nog. Många par har i grund och botten förfärligt dålig kommunikation- man undviker prata om svåra saker och känslor överhuvudtaget. Vi har inte lärt det hemma, och saknar inte ens den typen av kommunikation. Det känns besvärligt och skrämmande att blotta sina känslor.
 
Min åsikt är att en vuxen person är ansvarig för sina nära relationer. Det innebär att det minsta man kan begära är att man i klarspråk meddelar den andra att man inte är nöjd med förhållandet, om så är fallet. Och vill man verkligen lämna den andra så har man rätt till det. Men en vuxen människa är den andra en förklaring (eller ens försök till förklaring) skyldig. Och den ska ges öga mot öga, inte via sms eller skvallerpressen.
 
Som Jonathan Lejonhjärta sade, annars är man ingen människa utan bara en liten lort.
 
 
Visa fler inlägg