Magmassage

Hemska saker! Jag har inte hunnit blogga alls! Förlåt mig.
Däremot så fick jag till sist använt ett presentkort som jag fått som födelsedagspresent, till 90 min abdominal (=mag) massage, Chi Nei Tsang.
Jag undrade hur man kan massera endast lilla magen så länge, och vad det är bra för.
På magen sitter ju inte så många muskler, men här är syftet att komma åt inälvorna också...
Jag har hört att ridningen är bra därför att den masserar inre organ genom rörelsen, kanske finns det likheter med magmassagen.
Massören berättade att vi "sväljer" mycket och det sparas i magen, obearbetat, vi kryper ihop och samlar på oss spänningar. Dessutom är magen den kroppsdel som åtminstone västerländska kvinnor har allra svårast med- magen upplevs vara ful, tjock, rynkig, äcklig... name it. Det stämmer faktiskt, jag gillar inte heller min mage.
Genom magmassagen kommer man också åt diafragmamuskeln, som är en stor och viktig andningsmuskel. Om jag skulle värdera effekten dagen efter så säger jag att i mitt fall märks den mest på andningen. Men för att göra en mera pålitlig utvärdering måste man nog gå flera gånger!
Mera information finns på http://www.vedayou.se/massage-1.html
Från en Ayervedabok har jag plockat fram vilka negativa känslor som samlas i olika organ. (Obs, detta kommer inte från aktuella magmassören.) Enligt dr Vasant Lad.
Binjurar- ångest och känsla att vara utlämnad
Urinblåsa- osäkerhet
Grovtarm- nervositet
Hjärta- känsla av brist på kärlek och att vara djupt sårad
Lungor- sorg och ledsenhet
Njurar- rädsla
Gallblåsa- hat
Lever- vrede
Tunntarm- känsla av misslyckande
Mjälte- snålhet, girighet, habegär
Magsäck- bristande tillfredsställelse och förnöjsamhet
 
 
Spännande upplevelse som jag rekommenderar till dem som har möjlighet att prova!
#1 - - Ditte:

Under våra år i Peking var jag i princip varje vecka på någon form av massage och man kunde välja olika sorters massage. Jag provade vid några tillfällen just magmassage som kombinerades med massage av ländryggen och tyckte mycket om det.
Intressant med det du delgör från Ayrvedaboken och om de olika känslor som samlas i olika organ.
Blev genast lite intresserad av att åka till Indien, Kerala, och ta del av mer aryveda.

#2 - - Lissen:

Har aldrig hört talas om magmassage. Intressant.

Ha en fin helg. // Lissen

#3 - - Christina:

Massage är ju alltid skönt....men tyvärr blir det alltför sällan som jag går på det. Spännande med magmassage. Det låter som en annorlunda upplevelse...
Ha det fint!

#4 - - Karin på Pettas:

Dessvärre har jag inte skött om mig själv på samma sätt som jag brukade göra förr, nämligen att ge mig själv och min mage massage i duschen, med massagestrålen. Nu har den pajat och tydligen också tanken på magen.
Jag minns att Kerstin Thorvall skrev i en av sina böcker om hur hennes mamma hade lärt henne att massera magen varje morgon med rätt hårdhänta tag och jag apade efter. Nu måste jag nog ta upp apkonsterna igen :) Jag blev inspirerad av ditt inlägg om magmassage som faktiskt är skönt och hälsosamt.

#5 - - Lena i Wales:

Det låter som något som skulle passa mej!
Ha en trevlig weekend!

#6 - - Tove Olberg:

Våra magar är viktiga hur de än ser ut och upplevs. Jag har provat magmassage, det gör gott! Förr var min mage platt och fin, skönt att h varit med om det, och det är faktisk inte så illa den jag har nu heller. Inom äldrevården har jag varit med om att massera mage för att få igång tarmen. Taktil stimulering gav också resultat. Jag har en liten bok om ayrveda någonstans i mina gömmor. Länge sedan jag läste i den nu. Att du inte bloggat behöver du inte be om ursäkt för kära du! kram

#7 - - Fyrtiotaggare.com:

Intressant! Den massagen jag nu går på regelbundet är bla mycket mage och diafragman framför allt. Han är bla andningsterapeut förutom massör. Iom jag har ont i bröstkorgen som påverkar min andning (eftersom det ofta gör ont nr jag andas) så känns detta jätteviktigt eftersom jag gärna andas fel med små korta andetag. Samma gäller säker om man "bara" är spänd, att man andas fel.

#8 - - Comsi Comsa:Magmassage har jag inte varit med om men jag förstår att det kan vara bra. Vissa yoga övningar gör också gott för magen, tarmar lägger till sig eller något sånt, hi hi hi...

Söndagskram till dig ♥

#9 - - Monnah:

Vad spännande det var att läsa om det här! Jag har hormonella spänningar på samma ställe i ryggen varje månad och efter över 20 år tillsammans har maken blivit väldigt bra på att lindra smärtan med djupmassage runt detta område. Sedan jag blev av med den migrän som plågat mig under hela vuxenlivet för några år sedan har mina ögon öppnats för den "alternativa" synen på människan, att vi inte bara är biologiska maskiner utan har både kropp och själ. Den kinesolog som behandlade mig skrattade jag åt lite, men jag skrattade lagom då jag insåg att hans hemmagjorda elektromagnet, hans omprogrammering av kristallerna i mina öron (??!) och viss kostförändring samt mineraltillskott hade trollat bort migränen. Nu har det gått mer än tre år och jag har bara haft ett fullfjädrat anfall sedan dess. (Det var efter att jag hade varit vaken i 36 h och rest från Blekinge hem till Utah utan att ha ätit riktig mat.) Vi borde behandla våra kroppar med större acceptans och tacksamhet! Eller vi och vi. Jag jobbar ständigt på det! Svårt efter tonår med anorexi och vuxenliv i skuggan av glassiga magasin och photoshoppade kändisar, men jag är så glad över min kropp som både kan göra det ena och det andra fortfarande. Tack för inspirationen till en magmassage. Det känner jag vore en kul upplevelse!