Den stora bluffen!

Till min bestörtning såg jag att blogg.se hade på sin förstasida publicerat ett inlägg "Mitt barn skadades allvarligt av vaccin." Ju mera rafflande om än osann rubrik desto säkrare kommer man på förstasidan har jag märkt även tidigare... Men nog om det nu.
Jag läste såklart inlägget och känner medlidande med föräldrar som har ett så sjukt barn med svåra allergier. Symtomen hade på något sätt börjat några dagar efter en vaccination, men det som "bevisade" att orsaken var vaccinet var framför allt HOMEOPATENS ORD. (Under de första 1,5 åren får barn ju vaccinationer så ofta att det är lätt hänt att saker och ting tidsmässigt sammanfaller med varandra.)
Jag har många gånger undrat varför vi som har det så bra här i Norden vill ha det som i U-länderna igen. Eller varför kan inte alternativa medicinen och skolmedicinen leva i fred sida vid sida och hjälpas åt?
Problemet med det mesta alternativmedicin, och alldeles i synnerhet med homeopati, är att man trots stora kontrollerade studier inte har kunnat se någon som helst effekt bättre än placebo. Enstaka patienter hävdar att homeopati har en dramatisk positiv effekt på just dem, och det är ju bra, huvudsaken är ju att man får hjälp.
Det som vi ofta glömmer är att trots sin bristande evidence omsätter alternativmedicin alldeles ENORMA mängder pengar varje dag. Vaccinationsindustrin ligger verkligen i lä jämfört med dem!
Hur förbättrar man sin trovärdighet och status lätt och snabbt? Ja, man klankar ner på någon annan. Hur får man den bästa alliansen med sin patient? Ja, genom ett gemensamt fiende!
Och detta fiende har skolmedicin blivit, i form av vaccinationer.
Jag är lite förvånad över att man inte valt sin måltavla lite annorlunda. Jag menar, skolmedicinens kanske största triumf, antibiotika, borde vara lättare att angripa eftersom det faktiskt orsakar en massa negativa miljöeffekter och leder till massor av solklara dödsfall bara i Sverige varje år genom sina biverkningar, såsom allergiska reaktioner. Inte att tala om all resistensutveckling av bakterier.
Varför inte klaga på antibiotika då? Ja, av den enkla anledningen att inte ens homeopaterna vill vara förutan den! Många av oss (inklusive undertecknad) hade varit döda idag utan antibiotika. Alla av oss hade garanterat förlorat en nära anhörig alltför tidigt, och det vill vi ju inte.
Det finns sorgliga historier om cancerpatienter (såsom Steve Jobs) som in i det sista trott på alternativmedicinens helande kraft, tills det har varit för sent. Vaccinationer handlar dock om skyddslösa barn och valet görs av hjärntvättade föräldrar!
I USA har det hänt att barn fått diabetes och har behandlats helt alternativmedicinskt tills de dog (det gick snabbt). I Sverige skulle en sådan behandlingsapproach leda till omhändertagande av barnet och alternativmedicinaren kunde säkert hamna i fängelse. Så någonstans skyddar svenska samhället fortfarande barn.
Många hävdar att det finns mycket "kunskap" om vaccinationer på internet. Det är bara att läsa på och välja och vraka! Konstigt nog så verkar kontrollerade dubbelblindstudier och vaccinationsregister som bygger på miljoner och åter miljoner barn, inte imponera på många kunskapstörstande föräldrar. Hellre bygger man sin åsikt på en enda "fallstudie" skriven av en känslomässigt laddad förälder eller homeopat.
Och handen på hjärtat- om vi säger att det finns en mycket liten risk att mitt barn ska få en biverkning av vaccinationen, låter jag ju honom ändå vaccineras. Annars har han ju en mångfaldigt större risk att drabbas av allvarliga sjukdomar i stället!
Tyvärr och lyckligtvis är det så att risken att drabbas av vaccineringsbara sjukdomar i Sverige är ytterst liten idag, pga att så många barn ändå vaccineras och har vaccinerats genom åren. Difteri finns inte, polio är i stort sett borta. Det ska till mycket otur innan man får stelkramp också. Vi måste nog tillbaka till U-landsstadiet igen innan föräldrar kommer ihåg att våra vaccinationsbara sjukdomar är dödliga. Det är bara synd att det är barnen som får sätta hälsan eller livet till. Och under tiden får de oseriösa homeopaterna (seriösa finns säkert också och det jag skriver gäller inte dem) och skvallerpressen tjäna pengar.
 
 
#1 - - Karin på Pettas:

Du har en bra poäng i detta med att varför inte vandra hand i hand när det gäller konventionell och alternativ medicin.
Helt kan man inte klassa ut den alternativa medicinen, det finns mycket forskning och vetenskap bakom den också, likaså inom den konventionella.
Men många gånger är det pengarna som styr vad som är det rätta
inom båda genrén.
Jag har haft en hel del med cancerpatienter att göra (stödperson) och också gått på föreläsningar där onkologerna har beklagat sig över att patienterna har lämnat en pågående behandling för att istället ta ett homeopatiskt undermedel som beskrivs som räddningen. Det har förstås inte fungerat och sedan är det många gånger för sent att rädda patienten med den tidigare behandlingen.
Nu vet jag att man kan göra mycket för patienter på Vidarkliniken, men den vetenskapen är av annan kvalitet. Den alternativa medicineringen går inte att jämföra med homeopatiska produkter som säljs i hälsobutiker.
Detta är intressant och har många sidor. Inget är svart eller vitt, men att skylla på vaccinet som en bov i sammanhanget är inte rätt. Så många barn har fått vaccin under de senaste 70 åren, kanske längre utan att ha fått men av det.
Intressant ämne som kan diskuteras i det oändliga.

Svar: Tack för dina synpunkter! Jag behöver tack och lov inte ha BVC längre för så trött är jag på denna diskussion om vaccinationer. Att det kan finnas en sådan misstro mot ett så beprövat koncept, det är ett mysterium för mig! Jag har upplevt mig få hjälp av både zonterapi och akupunktur (som man faktiskt har även bevisat fungerar när den granskas vetenskapligt.) Så jag är verkligen ingen motståndare till alternativmedicin. Naturligtvis är jag även beredd att ompröva min åsikt om vaccinationer ifall sådan fakta dyker upp, hittills har det inte gjort det dock.Jag har lite dåliga erfarenheter av Vidarkliniken då de ofta är emot just vaccinationer och K-vitamin men förstår att de inte är eniga om frågan och vissa saker som de har där är ju bra.
Jag känner ungefär samma sorts förtvivlan med vaccinationer som när Jehovas vittnen inte tar emot blod (där får vi dock omhänderta barn tillfälligt). Konstigt nog har inte alternativmedicinare ngt emot blodtransfusioner heller fast det är verkligen ofta förenat med mycket negativt, det är väl samma sak där som med antibiotikan, det håller inte att vara utan om man vill leva.
Hoppas att Uffe mår bättre och du med!
Annukka

#2 - - Geddfish:

Bra skrivet, tycker jag.
Mina fyra barn är då vaccinerade allihop som små och det har fungerat bra.
Jag tar också de influensavacciner som jag blir erbjuden.
Skulle jag mot förmodan bli allvarligt sjuk, skulle jag utan tvekan anlita den vanliga sjukvården, vi är duktiga på det och jag har levande bevis.
Det är dumt att riskera något, finns alltid någon som tjänar på människors sjuka behov.
Ha en fin kväll ♥

Svar: Ja, du om någon har ju en del erfarenhet om riktigt avancerad sjukvård! Vi ska vara tacksamma för och rädda om det vi har åstadkommit här i Sverige. Men med frisk kritik och öppenhet såklart. Det finns alltid mycket sådant som man kan förbättra.
Annukka

#3 - - Gunnel:

När min äldsta dotter fick leukemi vid 7 års ålder var inte överlevnadasprocenten så stor i Sverige och många rekommenderade mig att söka alternativ behandling. Jag jobbade då på barnsjukhus och det kändes för mig väldigt främmande. Lyckligtvis var hon en av de få som klarade behandlingen och är nu mamma till Rasmus. Kram

Svar: Men så fantastiskt att det gick bra! Och tuff erfarenhet att vara med om som förälder. Överlevnadsprocenten just vad gäller barnleukemi har tack och lov ökat otroligt mycket, även om behandlingen fortfarande är lång och jobbig. Bra att du inte lyssnade på de okunniga för alternativmedicin hade nog inte hjälpt den gången hur som helst...
Annukka

#4 - - Gunnel:

Naturligtvis fick hon behandlingen på lasarettet i Lund. Syftningen på det jag skrev tidigare blev lite konstig.

Svar: Jag förstod vad du menade.
Annukka

#5 - - Ditte:

Jag läste också detta som slogs upp på portalen blogg.se och reagerade starkt och illa tycker jag det är när det blir barnen som blir lidande av föräldrars handlande och ibland med förödande konsekvenser.
Jag är tacksam för att att mina barn hade förmånen att bli vaccinerade när de var små och att barnbarnen nu blir det.
Min ena dotter har ju varit väldigt sjuk i sena tonåren och utan den behandling hon fått hade hon kanske inte varit i livet idag.
SEdan har inte människor i allmänhet koll på att det som skrivs i medicinska frågor på internet inte alls är granskat utan de tror blint på vad de läser, vilket också kan ställa till det rejält.
Tack än en gång för detta inlägg.

#6 - - Tove Olberg:

BRA inlägg!

Svar: Tack
Annukka

#7 - - ina:

Väldigt intressant inlägg. Jag kan ibland lite naivt känna mig tacksam att ha så pass stora barn, dvs vuxna så att jag ej behöver fatta dessa beslut nu det finns så skilda åsikter om det.

Svar: Du kan lita på dem som är proffs. Åsikter finns det gott om här i världen.
Annukka

#8 - - Znogge:

Mässling är dessutom en av sjukdomarna som skördar flest dödsoffer bland barn i dag. Det är lätt att glömma bort hur det var...

Svar: Jajamen! Och hur ofta har jag inte varit med om att ett ovaccinerat barn får ett sår med jord i! Då blir det bråttom att beställa serum från Stockholm (kostar multum) och vaccinera. Men vad gör man, det är ju inte barnens fel! Stelkramp alltså.
Annukka

#9 - - znogge:

Ett vaccin som jag däremot inte nappade på var det mot svininfluensan. Oklarheterna var på tok för stora och med facit i hand gjorde jag ett klokt val där. En skrämmande hysteri minst sagt...

Svar: Det var verkligen hysteri! Många föräldrar insisterade på att deras barn skulle få den och det räckte inte för alla... Och det är ju ingen hemlighet att det vaccinet inte var beprövat. Tack vare nationella vaccinationsregister såg man sambandet med narkolepsi väldigt fort. Olyckligt men ska inte blandas ihop med BVC-vaccinationerna. Människor är så himla lättledda och okritiska.
Annukka

#10 - - Rolf:

Ja det är ett hett ämne.Det svåra är att kunna veta vilka som är proffs.Det kommer så mycket att det numera är svårt att lita på allt inom sjukvården.Forskningsfusk,personer som utger sig för att vara läkare men saknar legitimation,strupoperationer med mera.Tillsynsmyndigheter som borde agera men inte gör det.Bättre att återgå till riktiga husläkare.Det handlar om förtroende.Hur skall människor ha förtroende för läkemedelsindustrin när de gör reklam för smärtstillande som vore det godis(Iprenmannen).Oseriöst så det sticker i ögonen.
kram till Dig.Du kan få bli min husläkakare:-)!

Svar: Jag är proffs! I alla fall är det jag som förväntas ta hand om problemen när det skiter sig ordentligt med små barn... Men jag förstår precis vad du menar med misstro. Det enda positiva med Macchiarini-fallet var att rättvisan till sist segrade och kritikerna fick rätt. Alltså finns det fortfarande någon form av transparens inom skolmedicin. Har aldrig hört att någon naturdoktor har "åkt dit", det existerar liksom inte i systemet.Jag skulle absolut ompröva min uppfattning om vaccinationer ifall det kom till min kännedom att det var någonting skumt, men jag måste säga att jag aldrig har reagerat på någonting, ändå träffar jag så mycket barn.
Annukka

#11 - - SKRIVDIVAN :

Jag har blivit ganska försiktig av mig när det kommer till att spruta in grejer i kroppen. Jag blev rådd att vaccinera mig mot hepatit A och B, jag tog första sprutan och avbröt sedan behandlingen för att jag blev så nojjig för biverkningar. Lite överdrivet kanske?

Svar: Man blir ju rädd för Alvedon när man läser bipacksedeln. Risken för dig att få hepatit B lär vara liten men jag som jobbar inom vården skulle inte vilja vara utan den sprutan. Det handlar ju om vad man har att välja mellan!
Annukka

#12 - - Monnah:

Ja, det är lätt att bli skeptisk mot allt och alla. I 15 år försökte jag hos "vanliga" läkare få hjälp med min migrän som bara blev värre med åren. De skrev ut migränpiller, rävgift, som i bästa fall stoppade anfallet och då gjorde mig groggy i ett dygn som biverkning... För några år sedan hade min man fått nog av att se mig må dåligt så ofta och skickade mig till en "humbugdoktor", kinesolog och homeopatiskt intresserad. Jag skrattade under unddrsökningen med hans elektromagnet och hans "balanserande", men efter det besöket och en kraftig omändring av kosten blev jag av med min migrän. Jag har haft ett anfall på fyra år, och då hade jag varit vaken i 36 dygn och flugit över halva jorden. Vi tackade nej till Cervi...-vaddetnuheter till döttrarna, men håller med dig om att vaccin för de faktiskt dödliga barnsjukdomarna är dumt att inte ge sina barn. Det finns lurendrejare överallt där man kan tjäna pengar. Det värsta är att väldigt många människor lider av sjukdomar de själva orsakat genom modernt leverne med ohälsosam mat och genom att inte använda sin kropp. (Jag tänker på bl a diabetes 2 och många med hjärtproblem som inte är ärftliga). Jag märker dock att det skett ett skifte och att "vanliga" läkare i en del sådana fall inte bara tar till piller.

Svar: Jag har absolut ingenting emot alternativmedicin i sig, och jag har också själv gått mycket hos en akupunktör som är väldigt erfaren och bra. Akupunktur är känt bra mot bl a migrän. (Inte bara lindrar, utan rentav botar.) Min förhoppning är att seriös alternativmedicin och vettig skolmedicin som utgår från patientens behov kan närma sig varandra och för min egen del ser jag inget problem med det. Men jag är så less på detta smutskastning på vaccinationer, och att man får en massa utrymme och rubriker så fort man bara skriker någinting åt det hållet, utan någon kritisk granskning alls.
Annukka

#13 - - TantGlad:

Tycker du skriver bra och du visar upp ett mycket tänkvärt inlägg.

Kram till dig

Svar: Tack
Annukka

#14 - - Lena i Wales:

Ja, detta blev något att tänka över.
Mina barn blev vaccinerade som små,men minns att det var några debatter redan då.
Tack för att du delar med dej av ditt kunnande.
Ha en bra dag!

#15 - - Christina:

Det här var intressant och till viss del i samma spår som jag funderar just nu, Vad göra när det är flest klick som vinner? Och hur ska man veta vilken källa man kan tro på? Var får man rätt hjälp/medicin/stöd? Komplicerade frågor har aldrig några enkla svar?

Svar: Jag tycker att man ska tro på vetenskap i vetenskapliga frågor. Likaväl som det är bevisat att vacciner (ffa de på BVC) räddar liv så är det INTE på något sätt bevisat att de skadar (allvarligt/i stora proportioner). Och det har man verkligen undersökt på stora material under 70+ års tid. Vem saknar smittkoppor? Så just den här frågan tycker jag är väldigt okomplicerad. Det finns ju folk som påstår att Elvis lever och att människan inte har varit på månen och mycket annat också, bara för att man är "tvärs emot" betyder inte att man är smart...
Och när det väl skiter sig, är det homeopaten som förväntas rädda barnet då? Nej, det är jag som ska göra det. Undra på att jag är sur!
Annukka

#16 - - Mia:

Håller med dig fullständigt. Blir trött på alla som "vet", vetande som inte bygger på några större säkra källor. För den sakens skull behöver inte allt vara fel, men att presentera det som fullständig sanning det stör mig.

Nu senast har en het debatt blossat upp mellan läkarnas kunskap om barns behandling av Typ 1 Diabetes och LCHF-anhängare. Vid två olika tillfällen lyssnade jag till olika sidor igår via radion, två olika händelser. Varför måste så heta känslor uppstå?