Färsk pasta med tomatsås och räkor

Det här receptet är från smakernas mästare Jamie Oliver.
Blanchera 8 plommontomater (ta bort stjälkfästet och gör ett kryss i andra ändan, lägg i kokande vatten i 30 sekunder. Ta upp och skala. Avlägsna kärnorna.)
Fräs en finhackad vitlöksklyfta, de blancherade och hackade tomaterna och rivet skal av 1 citron i smör och olivolja.
Tillsätt 4 cl konjak. Tillsätt 1,5 dl vispgrädde och saften från citronet. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Tillsätt 500 g skalade räkor, som dock INTE får koka, de ska bara bli varma. Rör i färsk persilja.
Servera med kokt färsk pasta, t ex tagliatelle.
Smula över lite, lite ricotta eller fetaost. Delikat!
 
 
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

så gott :D

#2 - - Anna:

Gott!

#3 - - Mia:

Det låter supergott!

#4 - - Comsi Comsa:


Mums!

Kram ♥

#5 - - Ditte:

Tackar! Dagens middag är i hamn! Det ser verkligen gott ut.

#6 - - Geddfish:

Ser smarrigt ut, mums med räkor!
Kram ♥

#7 - - Znogge:

Mmm... Så gott det låter och det ska testas!

#8 - - elisabeth:

ser verkligen gott ut, kanske ha det på veckans meny :)