Shopping i NY

Idag blev det så att vi mest strosade runt. Affärerna på Femte Avenyn och Madison var fina, jag kikade in på Valentino och Dolce and Gabbana. Haute Couture är som konst. Men att köpa någonting var naturligtvis inte aktuellt. Ganska snabbt känner man också att det blir för mycket av det goda såsom på varuhuset Bergdorf and Goodman, jag får andnöd av alla grejer och det känns inte alls bra. Visst är shoppingen en trevlig krydda i livet, men tyvärr så har det på många håll gått alldeles i överdrift. Det är sorgligt hur mänskligheten försöker fylla sitt tomma hål i hjärtat med prylar.
Jag köpte en nattlinne på Victorias Secret för att ha köpt någonting.
 
 
Sen tog Jennifer oss till ett par outlet-butiker där jag köpte lite saker. Jag har nu sparat i flera månader för att kunna handla i New York så jag vägrar åka hem helt tomhänt! Men hittills måste jag nog säga att jag inte har hittat så mycket, kanhända det beror på att jag inte behöver någonting.
Sedan åt vi middag på en fantastisk indisk restaurang med Jen och Jon.
 
 
 
Med tanke på USAs hårda socialsystem och höga antalet invånare ser man förvånansvärt få tiggare och hemlösa. Vi har klart högre tiggartäthet i Umeå än här. Man kan också se på en del av hemlösa här, att de är verkligen "illa däran". Det är hemskt att se denna ensamhet och utanförskap. Men, jag upprepar, överraskande lite sådant har jag sett här hittills.
NY är väl lite smutsig men inte så farligt. Trottoarerna är breda och det finns plats för alla. Om jag jämför med London så var det ännu mycket mera trängsel där.Trafiken fungerar fint här. Det är så praktiskt med Aveny-(syd-nord) och street(öst-väst)-system, man kan helt enkelt inte gå vilse.
Ärligt talat har jag redan börjat planera nästa resa. Jag vill ta hit mina pojkar!
#1 - - Znogge:

Jag brukar inte shoppa så mycket heller och ser ingen anledning att göra det för shoppandets skull. Men några saker brukar det ändå bli och gärna en handväska. Som om jag inte hade tillräckligt... Antalet tiggare i Sverige är skrämmande och i stora staden är det nästan trängsel om platserna. Något är väldigt fel i det europeiska systemet...

Ha det fortsatt bra!

#2 - - Rolf:

Klart att ni skall shoppa loss.En Caddilac till dig och en John Deere till Greger:-)
Superfina bilder!

#3 - - Karin på Pettas:

Ler stort åt Rolfs kommentar! Slå på stort nu!
Men jag förstår dig, varför handla om man inte har behov av
någonting särskilt. Så snygg du är på bilden med de andra.
Ha det fortsättningsvis fint!

#4 - - Christina:

Helt otroligt! Vad härligt för er att vara i NY! Ser att ni njuter och det är ni säkerligen välförtjänta av. Har läst ikapp mig här och njutit av dina fantastisk NYbilder. Ha det nu så underbart <3

#5 - - Mia:

Absoluta är rutnätet av gator bra för sådana som mig, alltså som saknar lokalsinne.

Kul att få följa dig på din resa!

#6 - - elisabeth:

Härligt Ni har det !
Din kära man ser så annorlunda ut, men stiliga ändå, utan arbetskläder som jag mest ser honom hemma på gården.

KRAM