Trött men lycklig

"Du har väl inte försovit dig?" frågade kroppen artigt kl 02 på natten. Nejdå, sade jag och vände mig i sängen. Men kl 05.30 var det ingen nåder mer. "Klockan är faktiskt snart 12!" påpekade kroppen och då var det färdigsovit för mig. 
Kort om en fullspäckad dag, nu eller aldrig.
Våra vänner Anders och Marie har nu anlänt och vi gick till Rockefeller center tillsammans. Jag har hört att utsikten från Top of the Rock (70 våningar) är stadens finaste varför vi valde den skyskrapan i stället för Empire State Building.
 
 
 
Fin var den också. New York är en enorm stad. Vyn norrut mot Central Park.
 
 
Och söderut mot Downtown.
 
 
Glada resenärer varav den ena var rädd som vanligt.
 
 
Och efter detta Times Square. Världens mest fotograferade plats sägs det? Vyn mot Broadway.
 
 
 
Sedan bar det av till Downtown och Battery Park. Skulpturen Square, illa tilltygad, har flyttats hit från rasmassorna efter World Trade Center.
 
 
Minnesmärket för Ground Zero är öppen för alla, som en park. På platsen för båda tvillingtornen finns nu stora fyrkantiga hål som har gjorts till fontäner. Alla offrens namn står på kanten. Många namn.
 
 
Omkring byggs det fortfarande febrilt nya höga byggnader. Freedom Tower har varit färdig i ett par år. Området beräknas vara färdigrestaurerat om ca ett år. Nästan 15 år har gått sedan terrordåden.
 
 
Slutligen gick vi över Brooklyn Bridge med denna snygga amerikan.
 
 
Frihetsgudinnan såg vi på avstånd.
 
 
Slutligen ett foto på Chrysler Building i mörkret.
 
 
God natt på er alla! Tack för att ni läser och alla fina kommentarer.
#1 - - Monnah:

Vad konstigt det känns ändå att alldeles nyss ha varit där du är just nu! Vi hade planerat Brooklyn Bridge, men ställde in den promenaden på grund av det dåliga vädret. Annars känner jag mig helt som hemma på dina bilder, haha. Hoppas du kan njuta också och inte bara vara rädd och avig i sömnen. ;)

#2 - - Lydia:

Så fint det är där!

#3 - - znogge:

Vilken fantastisk stad New York verkar vara! Underbar utsikt från skyskrapan... ofattbart att det redan gått så många år sedan terrordåden.

Ha en fortsatt härlig resa!

#4 - - Geddfish:

Ha det gott!
Ser underbart ut. Det är min dröm om att någon gång komma till New York.
Och, oj, vad tiden går fort. 11 september 2001.
Kram ♥

#5 - - Tove Olberg:

Å så högt allt är :-)

#6 - - Mia:

Åh ni är i New York. En del platser känner jag igen... annat inte. Fina bilder i alla fall. Ha en underbar vistelse "over there".

#7 - - Mia:

Åh ni är i New York. En del av platserna på dina foton känner jag igen, andra inte. Önskar er en underbar vistelse "over there".

#8 - - ina:

Vilka fantastiska bilder du har tagit. Tack för att du delar med dig. Det kändes några sekunder som att jag var där. Jag har varit i USA men inte i NY.

#9 - - mickandialog:

Cool resa du bjuder på. Spännande att hänga på.
kramisen på dig

#10 - - Ditte:

Jätteroligt att komma tillbaka till NY med dig och jättefina bilder. Jag känner så väl igen allt du visar och har besökt alla platserna.
Blev extra förtjust i bilden och vinkeln på Rockefeller center. Ett klokt val att ta er upp där.
Förstår att ni har dte jättebra och fortsätt med det.
Stor kram!