Tant Tigers goda ostpaj

Min moster 76 år är en outsinlig källa av goda recept, dessutom med lite finsk touch.
Idag Ostpaj
 
 
 
Arbeta ihop 150 g margarin och 2,25 dl vetemjöl. Tillsätt 3 msk grädde/vatten och 1 dl riven ost (Edamer, för att vara finsk.) Degen blir irriterande klibbig, bry dig inte om det utan tryck den i en springform och gör lite kanter. Belöningen kommer sedan, en oerhört krispig pajbotten!
Blanda ihop 2 äggulor, 2 dl grädde/mjölk, 1 msk vetemjöl, 4 dl riven ost (Edamer) och 0,5 tsk salt.
Häll allt i mitten av pajbotten och jämna ut.
Grädda alltihopa i mitten av ugnen, ca 180 grader, i 30 minuter.
 
Det säger sig självt att man kan variera väldigt mycket med val av ost, och sallad som tillbehör. Där man skulle blanda grädde med vatten eller mjölk använde jag mest grädde. Jag vet inte om pajen blev så krispig eftersom jag använde vetemjöl special.
#1 - - Comsi Comsa:


Den pajen ser farligt god ut... :D)

Kram ♥

#2 - - Geddfish:

Oj, så gott! Mums fillibabba!

Jag har gjort liknande pajer förr. Hundra år sen.
Mjölet har stor betydelse. Min ena dotter har ekologiskt nymalet mjöl från kvarnen, det gör susen.
Kram <3

#3 - - Znogge:

Paj är alltid ett säkert kort!

#4 - - Ditte:

Tack för dettta! Denna paj har jag provat i kväll och resultatet blev jättebra. Blandade i hälften västerbottenost och det blev väldigt bra.

Svar: Vad kul att du gör mina recept!
Annukka

#5 - - Fyrtiotaggare.com:

Så gott. Älskar ostpaj!

#6 - - Monnah:

Men det här låter galet gott! Västerbotten tänkte jag stilla och såg sedan att någon redan hade testat. Mums!

#7 - - Lena i Wales:

WOW! Vad gott detta ser ut!
Ha en skön weekend!

#8 - - Christina:

Ostpaj är ju hur gott som helst!

#9 - - Karin Eklund:

Spännande pajbotten! Jag är ingen edamost-gillare men det går säkert bra att göra samma sak med en annan typ av ost. Ska testa mig fram lite grann....tack för tipset!