Star Wars

Min inspirerande bloggvän Ditte säger att hon brukar försöka göra en ny sak varje dag, alltså en sådan sak som hon aldrig gjort förr. Jag har också börjat tänka på om jag gör nya saker, och faktiskt, det blir ju en hel del när jag tänker efter. Nu när jag börjat träna på gymmet har det blivit många nya erfarenheter varje dag. Men även på andra områden har jag tagit stora "kliv"!😊
Jag som aldrig ens sett på tv (typ) har på sistone sett genom alla 7 Star Wars-filmer, den första på bio och resten hemma. De hör ju nästan till allmänbildningen numera.
 
 
The force awakens (del 7) såg vi alltså på bio, och jag hängde med någorlunda. Jag reagerade dock negativt mot allt skjutande och explosioner som gör ont i mig och gör mig trött.
Väl hemma började vi beta av resterande filmerna. Del 1 och 2 var väl sådär, men jag rycktes med så småningom och började fatta galoppen. Del 3 var hemsk och jag blev riktigt illa berörd av Anakin Skywalkers förvandling till Darth Vader och morden på jedimästare med mera. Jag rentav sov dåligt efter den filmen.
Del 4, 5 och 6 är lite mysigare 70-talsfilmer som ju gjordes allra först. Jag tyckte om dem alla, och kanske i synnerhet om nr 6 där godheten ändå vinner mitt i allt elände.
Filmerna påminde om Sagan om ringen-trilogin, frågan är vad som kom först. Båda innehåller gammal esoterisk kunskap som läggs fram väldigt tydligt.
Jag tilltalas av alla konstiga varelser som dyker upp lite här och där i Star Wars. Det är underbart med en blandning av människor, djur, sagoväsen och robotar i en salig röra! Jag önskar bara så att alla fick leva i lugn och ro utan krig. Kanske inget för den stora publiken men väl för mig.
Har ni sett Star Wars och vad är ert förhållande till dessa filmer?
#1 - - Znogge:

Jag har sett några av dem och mitt förhållande till filmerna är att jag föredrar "Sagan om ringen"! Men visst har filmerna speciella och räknas väl snart till klassikernas skara!

#2 - - Rolf:

Jag tittar inte på Sci-fic filmer.
Filmtips från mig: Revenge(sträcksåg i det närmaste serien) på viaplay
Filmtips 2: Making a murderer Netflux.

#3 - - Rolf:

Jag tittar inte på Sci-fic filmer.
Filmtips från mig: Revenge(sträcksåg i det närmaste serien) på viaplay
Filmtips 2: Making a murderer Netflux.

Svar: Tack för tipsen! Inte omöjligt att vi har samma smak.
Annukka

#4 - - Primrose:

Bra idè att göra nya saker, men det får bli mer sällan för mig annars tar nog stressen över ,-)
Men nåt att tänka på,-)
Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

#5 - - Mia:

Som nybliven pensionär blir det en hel del nytt. Det gäller att hitta intressanta grejer som ger tillfredsställelse. Många nya matrecept har det blivit. Jag har också kollat en del filmer på Netflix, promenerat mer, upptäckt nya platser m.m.

När man arbetar 100% är det lätt att livet blir inrutat, så var det för mig i alla fall. Bra med litet nytt tänkande... ;-)

#6 - - Fyrtiotaggare.com:

Ojoj jag kan inte ens räkna alla gånger jag har blivit "utsatt" för övertalningsförsök att se dessa filmer från ung ålder tills nu. Jag har gått med på att se en, kommer ej ihåg vilken. Den var dock inget för mig alls. Men kul att du nu sett dom. Jag har precis tänkt som du att man borde se dom eftersom de nästan kan räknas till allmänbildningen. Kanske man ska ta tag i det och chocka några med starwarskunskaper nästa gång man ses :)

#7 - - Gunnel :

Mina barn har alltid varit intresserade av Star Wars och min dotter är fortfarande en älskare av allt som rör Star Wars. Det har givetvis blivit så att jag också sett filmerna, och jag gillar dem. Har alltid tyckt om sånt som är lite overkligt och spännande. Ha en trevlig helg.

#8 - - Karin på Pettas:

Till en viss del har jag sett Star Wars-filmerna jag också. Har man haft tonåringar i hus så blir det så och det händer att jag tillsammans med Uffe ser på någon film.
Numera har jag kommit i kontakt med Lego Star Wars-spel via barnbarnen. Legofigurerna exploderar och går i bitar för att en liten stund senare stå upp och skjuta hejvilt runt omkring sig. Lite kärlek uppstår också förstås. Både skrämmande och fascinerande att se hur geschwint en femåring kan spela.

#9 - - Monnah:

Jag har överlag sett lite på teve utom då jag ammade. :) Mina teveerfarenheter är nästintill alla serier som jag har betat igenom ganska många! I perioder gillar jag väldigt mycket att se på film.

Just Star Wars har jag sett alla, men mest för att jag såg 4,5 och 6, gillade dem och ville se vad som hände både innan och efter. De nyare filmerna är inte alls lika trevliga, så där är vi rätt överens.

Om du far riktigt illa av våld kan du kanske kontrollera den amerikanska märkningen av filmer? En hel del som jag känner undviker filmer "Rated R" just för att man då slipper det värsta våldet och annat som kan anses stötande.

#10 - - Lena i Wales:

Då är jag helt klart inte allmänbildad, har aldrig sett en Star War film. Så visst vore det något nytt för mej, men nej väljer nog något annat. Jag har aldrig åkt luftballong, det vill jag göra.
Ha en fin söndag!

#11 - - Ditte:

Det här med att försöka göra ett par "nya" saker varje dag är roligt och ibland blir det än fler. Du ser själv.
Vad gäller Starwars så har jag sett ett par av filmerna men det har stannat så. Barnbarnet Max och hans morfar är riktiga "fan" och Max hade även fått sin moster Helen att göra en Starwarstårta till hans sexårsdag. En fantastisk skapelse och så god.
Kanske ska jag försöka mig på ännu en av filmerna. Säkert dags nu om inte annat så för allmänbildningen.

#12 - - Tove Olberg:

Ingen Star Wars film, men lite känning av lego med Pontus :-)
Lite nytt skapar glädje och nöjd blir en också!

#13 - - elisabeth:

- Göra en NY sak varje dag..

Den livstilen kanske jag också skall anamma ?

Måste bara komma på vad jag skall göra för nya saker :)

Tack för tipset.

KRAM