Tigerns tystnad

Jag har inte haft någonting att skriva om. Livet har rullat på ungefär som det brukar, och det är jag tacksam för. En stor del av livet fylls upp av jobbet och nära och kära- saker som jag inte kan eller vill skriva om.
Ljuset har kommit och det njuter jag av. Synd att jag alltsom oftast ser ljuset bara genom fönsterrutan, men snart ska det också förändras. Med ljuset kommer även längtan till en häst tillbaka. Vilket gissel! Jag har i alla fall bestämt att ska jag ha en häst så blir det inte här hemma innan jag har en ridbana. Jag har fått glädjande nyheter om att det går bara bra för Red Excellence på ridskolan i Skellefteå, och de har nu haft honom längre tid än vad jag hade. Han har fullt upp att vara chef över 50 hästar i hagen så lektionerna sköter han bara av farten!
Katterna är ett stort glädjeämne för hela familjen. Det känns bra att Sisu inte behöver vara ensam om dagarna nu när han har Salomo.
Jag har behållit mitt nyårslöfte från ifjol att alltid se till att ha någonting roligt att se fram emot. I vår blir det en sparesa till Tallinn, ett relativt billigt nöje som blir lika trevligt för det.
Ikväll infaller Vännfors årliga sparkfest. Hemma hos oss blir det huvudrätt med risotto och kycklingspett.
Dessvärre har jag inte haft tiden och orken att hälsa på mina bloggkompisar, men det ska bli ändring på det så småningom. Ibland måste man ge upp för att kunna komma igen. Vi höres!
 
 
 
 
 
 

Salomo är här

Igår kom då Salomo, Sisus nya, och enda, kompis. Sisu burrade upp sig lite från början men det blev inget slagsmål, bara två kattkillar som spanade och observerade på varandra... idag är stämningen ännu mera avslappnad!
 
 
 
 
Salomo är en stilig och ganska stor kattpojke, nyligen kastrerad. Han är vänlig och allmänt cool. Åldersmässigt är han sannolikt fortfarande under ett år gammal.
Han hade snurrat runt i Stöcksjön i flera månader tills djurskyddet för 6 veckor sedan tog fast honom med en fälla, och då tog det bara några dagar tills han var tam igen och visade sig vara världens mest älskvärda kattpojke.
Kvinnan från Djurskyddet berättade för mig att de tar hand om 200-300 katter varje år bara här i Västerbotten! Människor tar en kattunge och när den vuxit upp och barnen kanske lessnat lite, och det börjar bli dags att kastrera, registrera och andra tråkiga utgifter så tar man katten och kör bil till någon by där man helt enkelt kastar ut katten från bilen!
Mig veterligen känner jag ingen människa som gör sådant, men med tanke på hur vanligt det verkar vara borde man ha mött någon sådan någon gång...
Människor tror att någon annan tar hand om katten (så kan det ju bli också men är det inte lite fegt att räkna med det?), eller att katten klarar sig på egen tass ute i naturen (det gör de inte, och det blir ett plågsamt slut!)
 
 
Jag har i alla fall blivit medlem i Djurskyddet Västerbotten, och vill påminna alla om att jourhem för djur behövs överallt. Det kan vara en bra lösning om man vill njuta av sällskap av t ex en katt men inte binda sig livslångt. Jag var "fodervärd" till katter när jag var student, och de var älskvärda katter allihopa, rumsrena och snälla. Det är inte deras fel att de blir övergivna.
Jag är övertygad om att både Sisu och Salomo trivs med en kompis och kommer att hitta varandra fullt ut inom kort. Jag är så glad att vi har hittat två så fina katter!

Supergod kycklinggratäng

Det finns så många recept på kycklinggratänger överallt, inklusive min blogg-  behövs det verkligen ett till? Jajamen, den här var supergod. Receptet är från nätet.
 
Supergod kycklinggratäng
 
4 kycklingfileer
1 pkt bacon
Salt och peppar
Rensa fileerna, strimla dem och bryn tillsammans med klippta baconet i smör. Krydda.
 
Tillsätt
2 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
1,5 msk sweet chili sauce
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 msk kycklingfond
 
Häll blandningen i en ugnssäker form, strö över ost och grädda i 200 grader i 25 minuter.
Servera med ris och sallad.
 
 
 
Visa fler inlägg