En bok i min smak

Återigen sträckläsning!
Martina Haags bok Det är något som inte stämmer bygger tydligen på hennes egna färska erfarenheter av skilsmässa, eller snarare att plötsligt ha blivit lämnad av sin man efter ett långvarigt förhållande, eftersom han har hittat en ny kvinna. En hemsk upplevelse med andra ord.
 
 
Boken skrivs fiktivt i tredje person men jag misstänker att den bygger på helt autentiska händelser.
Huvudpersonen Petra tar en tidsbegränsad tjänst i Sareks nationalpark som stugvärd, för att komma bort från sin skilsmässa och sitt liv. Berättelsen pendlar mellan öde stugvärdsliv och det som hänt i hennes liv senaste året.
Känslomässiga biten, dvs allt det här kring skilsmässan, är helt klockren och det har boken prisats för överallt. Det finns ingenting hämndaktigt, inga klischeer, bara en djup känslomässig nöd och bottenlös sorg, som berör djupt de flesta av oss som har någon form av känsloliv.
Livet i vildmarken är mera svårtydbart, och jag undrar vad allt där står för- min tolkning är att det handlar mer eller mindre om själens symbolik.
Jag fick återigen den härliga upplevelsen att inte vilja lägga ifrån mig boken, samt en hel del tankar och känslor som jag fortsätter bearbeta efteråt. Rekommenderas varmt!
#1 - - Ditte:

Visst är det en bra bok! Har nyligen läst den och instämmer helt i dina tankar. Och visst väckte boken många tankar!

#2 - - Primrose:

Har läst den, sorglig griper tag i hjärtat.
Ha en härlig sommar KRAM Primrose ,-)

#3 - - SKRIVDIVAN :

Blir genuint intresserad av boken. Även om jag inte kan relatera till skilsmässa dras jag särskilt till böcker där författaren kan skildrar känslor. Jag älskar att läsa, men ofta kommer jag bort i från läsandet. Jag behöver få "the book" i mina händer för att "komma tillbaka", bli tipsad eller bara komma över en bok av ren slump. Ofta när jag går in i en bokaffär blir jag helt snurrig och kommer hem med sånt som kanske inte är så bra ändå i slutändan. Jag längtar efter en stor läsupplevelse!

#4 - - Fyrtiotaggare.com:

Jag har också precist läst den. Eller jag lyssnade på den och Martina Hag var den som läste boken. Väldigt bra läst och så "vet" man att mkt är självupplevt så jag blev väldigt berörd och fylld av tankar.

#5 - - Geddfish:

Det låter som en bra och berörande bok. Tack för tips!
Kram, Gerd

#6 - - Tove Olberg:

Såg Martina Haag hos Skavland där hon berättar om boken ... finns på min lista att läsa!
Önskar dig en glad semester! Hälsa G och särskilt till Ville Poppe :-)
Kram från farmor :)

#7 - - Camilla:

Sträckläste den för ett tag sedan. Hade läst mycket om den innan så man var ju rätt nyfiken... Bra bok, lite speciellt dock med verklighets-kopplingen...