Påskfeelings

Knappt hade den underbara påsksolen hunnit upp då jag redan befann mig på mitt gym. Sommartid, denna helt omoderna uppfinning som genast borde avskaffas tycker jag.
Dagens pass blev vattengympa. Solen glittrade på bassängens vågor och lyste upp från bottens guldmosaik. Jag älskar att känna det varma (32 gradiga) vattnet smeka min kropp, det är mindfulness och den bästa stresshanteringen jag vet. Jag är glad att jag har mina knäproblem, eftersom det har gjort att jag aldrig har behövt lägga ribban så högt. Många människor som jag känner (i min ålder och yngre ffa) känner att många pass, såsom vattengympa, är under deras värdighet och väljer bara de tyngsta passen. Men jag påstår att vattengympa är tungt om man gör det på rätt sätt. Och jag påstår också att det är bättre med 5 lite lättare pass per vecka, som man njuter av, än ett enda stenhårt pass per vecka då man typ dräper sig. Visst känns det skönt i kroppen efter hård träning, men det gör det också efter lite lättare träning. Och det viktigaste är att man ser fram emot träningen, inte bävar för den...
 
 
Skoterföret är tyvärr slut här, våren har kommit med stormsteg. 
Som ni kanske har hört så öppnade Ikea i Umeå för en månad sedan, det var verkligen på tiden och behovet verkar inte mättas ut i första taget! Vi åkte dit igår och köpte ett par fällbord. Jag har såklart varit på Ikea förut men nytt är alltid fint. Mest älskar jag de små boendelösningar som skapats som exempel. På ett stiligt sätt får man se hur det går att rymma allt och lite till på 55 kvadrat eller ännu mindre yta. Jag förstår att behovet för effektiv inredning växer då kvadratpriserna stiger så kraftigt. Jag blev så inspirerad, jag vill ju att också mitt hem ska vara funktionellt, fräscht och fint, och att varje föremål har sin egen plats! Inga pappers- eller skrothögar. Men fast vi tänkte på förvaring när vi byggde till huset, och fast vi är duktiga på att rensa, så lever vi långt borta från drömmen, så känns det oftast i alla fall.
Men, trivseln har ju inte främst med inredningen att göra. Det är människorna och stämningen dem emellan som avgör hur vi känner oss. Lite pappershögar har ingen dött av, och bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
 
 
Slutligen en hälsning från en kattpojke som inte kan bestämma sig om han ska vara inne eller ute.
#1 - - Geddfish:

Ah, du resonerar väldigt sunt. Jag har haft mycket i mitt bo och tagit emot ärvda saker och glatt mig och senare förstått, att de många gånger fått ligga till sig. Till ingen nytta.

Vill nu ha det rent och funktionellt.
Visst är lagom träning bättre än sträng som man tröttnar på!

Kram ♥

#2 - - ina:

Nu blev jag inspirerad till att utföra någon form av träning redan i morgon. Så den tackar jag för och hoppas du får en god natt där alla ligger hyfsat stilla i sängen :)

#3 - - Tove Olberg:

Allsidigt inlägg Annukka :-)

#4 - - Ditte:

Jag hade ärna just nu befunnit mig i den här fina bassängen och säkert är det tyst också. Håller helt med om att träning ska vara lustfylld så jag har nu börjat leta efter något liknande träningsställe här i Stockholm. miljön är ju verkligen viktig för att det ska kännas bra.
Nu blir det mest långa romenader men mer allsidig träning vill jag ha. Och vanliga gym tycker jag inte om.
Kul med IKEA i Umeå och visst är det fint att få inspiration och där har de mycket att ge. Just förvaring behövs, men jag ska nog ta tag i en del och kasta ut så kanske det behövs mindre förvaring för att bara ha saker för sin egen skull behövs ju inte.
Kattpojken är så fin så hälsa tillbaka.

#5 - - Bosse Lidén:

Jag älskar också att känna riktigt varmt vatten smeka kroppen och håller med i ditt tänkande. Dessutom tror jag "alla" kroppar mår bäst av träna oftare, men lite mindre tufft och självklart ska det var roligt att gå dit. Inget man drar sig för att göra.
Vilken härlig öppen vy på fotot. :)
Jag visste inte att IKEA nått Umeå.
Ps. Här är rätt mycket pappershögar lite överallt.