Efterrätter

Jag vill påminna om ett gott efterrätt, gino, som bjöds på hos goda vänner häromhelgen. Ville, 8 år, gjorde den här helt själv med lite övervakning.
På bilden ogräddad.
 
 
Skala och skiva 4 bananer, 4 kiwi och skölj och hacka en liten låda jordgubbar. Lägg allt i en ugnsform. Gör en blandning av hackad vit choklad, 1 dl råsocker och kokosflingor (det senaste har vi bara på ena sidan pga att alla inte gillar kokos.) Strö över.
Grädda 1-2 minuter med halvt öppen ugnslucka.
Servera med vaniljglass, chokladsås och marängdroppar.
Du kan förstås byta ut frukt mot andra motsvarigheter, jag tror att det mesta funkar här!
 
Moster Hannas kakor (ett finskt recept)
 
 
Blanda ihop 3 dl socker, 1,5 dl grädde, 2 tsk bakpulver, 200 gram smält smör, 5 dl vetemjöl och 1,5 dl potatismjöl.
Gör små bollar, det blir 2 plåtar.
Grädda i ca 190 grader lite drygt 10 minuter, tills de får lite färg.
#1 - - Tove Olberg:

Nu blev jag sugen ...
lördagskram

#2 - - Znogge:

Gino gör vi ofta men jag föredrar att bara ha vit choklad och gärna 200 gram...

#3 - - Fyrtiotaggare.com:

Min absoluta favorit som jag ofta gör i olika varianter, allt funkar så länge man har frukt och vit choklad tycker jag. Åh så gott!!

#4 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

mumms

#5 - - Gunnel:

Tack! Efterrättsrecept kan man aldrig få för många av. Trevlig helg

#6 - - Matilda Berlin:

Åh, jag älskar verkligen gino! Sååå gott och fräscht =)

#7 - - Ditte:

Tack för påminnelsen om "gino". Under många år var den en stående dessert hos oss och sedan har jag glömt bort den.
Bra gjort av Ville att ordna den.
Kakorna måste förstås provas! Smakar säkert bra till "ginon".