Uppkoppling eller ej?

Jag tänkte inviga stugan på riktigt och blev kvar själv, medans pojkarna hälsade på farmor i några dagar, och maken for till sina kossor.
Ja, det var ju mysigt. Jag tog promenader och åkte till Hemavan någon gång, läste gamla damtidningar som jag inte hunnit göra på ett år, och sov förstås. Dagarna var redan ganska korta så det blev en hel del soffmys.
Stugan har faktiskt internet men den är inte uppkopplad. Och vi har tänkt att så får det bli, ingen internet på stugan inte. Jag surfar inte heller med telefonen, som är gammal och trög.
Men. När jag väl kommit tillbaka hem och berget av ogjorda saker vällde över mig, undrade jag om det ändå hade varit mindre stressigt att få administera allt detta i lugn och ro från stugan... Jag hade ju likså gott om tid! Då hade det känts mycket mera avslappnande att komma hem också.
 
 
Bara veckan efter gick min mobiltelefon, en alldeles förträfflig Samsung S2:a, som jag haft i över 3 år, sönder. Säg till mig när det kommer lägligt att man blir utan telefon, aldrig! Det var inte så länge sedan som jag beskrev här i bloggen vilka alla tjänster jag har i telefonen numera, de är många.
Så nu har jag hankat mig fram som "förr i tiden", förutom att vi har ingen fast telefon heller längre... Många gånger varje dag får jag en impuls att skicka ett sms till någon, tills jag kommer ihåg... Många av mina planer försvåras eller går till intet utan telefon, men det är bara att gilla läget...
På något konstigt sätt kan jag ändå tycka att det är skönt att vara "isolerad". Några saker mindre att tänka på, helt enkelt.
 
 
#1 - - Josefine Svärd:

vilken superhärlig blogg du har!

#2 - - Tove Olberg:

Det må jag säga var att uppleva på riktigt inte ha kontakt med omvärlden - som en isolerad retreet :-) Avslappning och stressfritt eller ...

#3 - - Ditte:

Visst är det bra att inte vara uppkopplad också. Men med telefonen , när du skaffar en ny, kan du ju vid behov "dela" internetuppkoppling med datorn och då blir det ju lite bergränsat men ändå tillgängligt. Förstår att vissa saker kan kännas mer stressande när det är mycket att ta itu med när du kom hem igen.
Så fint med er stuga och det ser så vackert ut i trakterna.
Är så glad för er skull.

#4 - - Anonym:

Jag hade nog testat först ett tag innan jag hade bestämt mig för om det är något jag vill ha eller behöver.Den enda kontakt med yttervärlden jag skulle vilja ha är tv så att man kan se åtminstone nyheter och kanske bonde söker fru.

#5 - - Mia:

Utan internet, nej, det får handla om några timmar eller kanske något dygn inte längre. Det fungerar bara inte... :-) TV har jag inga problem att vara utan... OK utan radio också, även om jag saknar det mer. Men internet.... ajajaj.

Bra gort av dig att testa... det låter som det blev litet blandade känslor så det återstår att se hur du gör framöver.

#6 - - Marie Häggström:

Kan nog varandra ibland men jag blir knäpp utan internet. Har precis beställt till lägenheten i Spanien. Kram från mig🙏

#7 - - Marie Häggström:

Kan nog varandra ibland men jag blir knäpp utan internet. Har precis beställt till lägenheten i Spanien. Kram från mig🙏

#8 - - tant Hannele:

jag har ju min lilla iPad

#9 - - Monnah:

Jag är kluven! Vet att jag klarar mig bra utan internet och känner mig störd av att känna hur jag visar tecken på beroende då jag inte har tillgång till wifi eller vet att nätet är väldigt begränsat! Förhoppningsvis kan jag hitta något slags balans så småningom.

#10 - - znogge:

Finns för- och nackdelar med allt men jag hade valt att vara uppkopplad i stället för att få allt senare. Har liksom vant mig vid att ha tillgång till nätet...

#11 - - Christina:

Hej! Tittar bara in för att se hur du har det, om du har kopplat upp dig igen... Kanske sitter du där framför brasan och myser. Ha det fint! Och njut av adventshelgen!