Vem vill du träffa?

Jag har alltid gillat Mahatma Gandhi och Martin Luther King. Att träffa Michelle Obama, som på sistone har varit mycket på tapeten, hade inte heller varit helt fel.
Jag måste dock säga att för nuvarande har jag en favoritkändis över alla andra: Påven Franciscus.
Allt han säger är bra, det slår aldrig fel. Jag antar att det beror på att han har kärlek som bränsle. Då vi var i Rom 2013 fick vi vittna hans enorma popularitet då vi nästan inte rymdes i Vatikanstaten (bokstavligen!) Antalet besökare där har mångfaldigats sedan han blev påve.
Naturligtvis har han inte kunnat ta alla teologiska frågor med katolska kyrkan på en gång. Homosexualitetsfrågan räcker långt. Oj vilken kalabalik det blev då han hade tröstat en liten pojke som hade förlorat sin hund, och sagt till honom att han får möta sin hund en dag i himmelen igen. Då skyndade sig de katolska fariseerna med att påpeka att det var omöjligt eftersom enligt katolska kyrkan har djuren ingen själ och därmed inte kan komma till himmelen. Påven sade då att hans kommentar ska betraktas som medmänskligt uttalande snarare än ställningstagande till teologiska tvistefrågor...
Och påven gillar ju t om fotboll! Man kan väl inte vara genom-ond om man gillar fotboll!😊
Nej, jag väljer påven! Vilken kändis ser du upp till och skulle vilja träffa?
 
 
Och om jag vill träffa Donald Trump? Nej, faktiskt inte. Är inte intresserad. Fast jag ska ju till New York nästa vecka så kanske kommer det att ske vare sig jag vill det eller inte...☺
#1 - - Karin Eklund:

Jag vet inte vem jag skulle vilja träffa eller vem som är min favorit. Jag har alltid haft svårt med den biten, hade knappt en idol ens när jag var i tonåren.
Jag känner förstås högaktning för många människor, men någon direkt favorit har jag inte.
Däremot får du gärna sparka den nya presidenten på smalbenet (hårt) om du råkar träffa honom när du far till USA. Hälsa från mig :)

#2 - - Rolf:

Du har tur Tigern att du skall till Amerika innan Trump blir installerad för efter det stänger han gränsen.
Träffar du ändå Trump så hälsa från mig.Inatt steg guldpriset med några procent och det tack vare att Trump vann.Lite ironiskt att den så kallade kvinnohataren gjort ädelmetallägare,bland annat då kvinnor,rikare över en natt.Jag hoppas att förnuft och traditionella värden åter skall infinna sig iom Trump.Jag tror det.Folk är trötta på kaos och oordning i västsvärldens länder.
Jag skulle vilja träffa Gud.

#3 - - Mia:

Jag har heller ingen jag skulle vilja träffa för att samtala med. Däremot får jag välja en artist att se live så är det Leonard Cohen. Jag har redan fått njuta av hans konserter live ett par gånger och är väldigt förtjust i hans musik, framträdande, respekten och viljan att lyfta fram sina medarbetare som han gör. Det inger respekt från mig! Sedan finns det många andra jag skulle vilja se, men det är en annan sak... :-)

#4 - - Tove Olberg:

Inga storheter har jag på min önskelista - men Lars Lerin kunde jag tänka mig :-)
Så roligt att du reser till New York!
Må gott!

#5 - - Lena i Wales:

Det var ingen lätt fråga, men påven vore intressant.
Trump skulle nog bara irritera mej. Det finns andra knäppogökar som man skulle vilja ha en förklaring från varför de gjorde så,men skulle troligen inte få något vettigt svar.
Jag får fundera.
Ha det bra!

#6 - - elisabeth:

Vill träffa Astrid Lindgren, då jag älskar böcker och barn böcker speciellt, tala om alla fina miljöer som hon berättat om i sina böcker, tala om livet, och att hitta en styrka i att leva ett liv.

#7 - - Ditte:

Påven hoppar jag över, har svårt för hans begränsade tolerans främst med homosexuella, inte mycket har hänt där (Han kunde öka takten) och kvinnliga präster. Hans uttaland ei svensk tv var märkligt, eller också var dte ihopklippt.
Men om Mathma Gandhi levt skulle jag gärna velat träffa honom.
Trump avstår jga från.

#8 - - Znogge:

Påven hoppar jag nog över. Gillar inte den katolska kyrkans syn på olika saker. Men Jesus hade varit intressant att möta! Nu verkar det dock lite komplicerat ;-)

Ha en bra lördag!

#9 - - Christina:

Spännande val att vilja träffa påven. Min man och dotter var och lyssnade på honom när han var i Malmö för någon vecka sedan...jag jobbade så jag kunde ju inte följa med.
Vem jag helst skulle vilja träffa...det får jag nog fundera lite mer på. Återkommer med svar.

Ha en fin helg!