Kanelbullen!

Jag måste bara konstatera att jag gör världens godaste kanelbullar. Receptet har jag fått av en vän som hette Marianne och som jag ofta saknar. Alldeles dessa dagar har hon varit borta i 10 år.
 
 
200 g smör
2 dl mjölk
1 dl filmjölk
50 g jäst för söta degar
 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och filmjölk, låt bli ca 37-gradigt.
Smula jästen i en bunke och häll dit även spadet.
 
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk hjorthornssalt
8-9 dl vetemjöl
 
Tillsätt ovanstående och knåda degen tills den lossnar från bunken. Låt jäsa 30 min under en bakduk.
Dela degen i 2 delar. Kavla till 2 rektanglar. Hyvla över kallt smör och strö över en blandning av socker och kanel (1-2 msk kanel på 1 dl socker.) I ursprungsreceptet skulle man även ha med riven mandelmassa och russin, det skippar jag. Rulla ihop och skär i snitt. Lägg dessa i bullformar och tryck till. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 250 grader i 5-8 min.
#1 - - Karin Eklund:

Ett riktigt spännande och annorlunda kanelbullerecept med både filmjölk och hjorthornssalt.
Tur att det finns världens godaste recept på så många ställen.
Jag måste pröva.

Svar: Känns nästan genant att föreslå recept till en proffs som du.
Annukka

#2 - - Karin Eklund:

Så tänker inte jag utan som vanligt är jag öppen för andra recept även om jag alltid håller mig till mina säkra kort . Att baka kanelbulle med filmjölk i ger säkert en extra piff på smaken och hjorthornssaltet gör bullen extra porös kan jag tänka mig. :)
Mitt i allt så har jag en bulle till att välja på till sommaren.

#3 - - Ditte:

Vad spännande med filmjjölk i! Här i spansklandet tror jag inte den finns så jag får vänta ett tag med att baka dessa. Har annars gjort "mammas kardemummabullar" men klart jag vill testa dessa. Tyvärrr finns inte hjorthornssalt heller.....

#4 - - Monnah:

Åh, det här receptet påminner om det som jag fick av min väninna i somras (då jag helt struntade i att jag mår dåligt av mjöl och åt bröd eller kakor mest varje dag) efter århundrandets godaste bulle... Hon hade inga russin i, men mandelmassa. Såååå gott! Tack för att du sprider denna skatt. Och här kommer en vacker tanke till våra fina vänner som var en del av våra liv och som numera finns i våra hjärtan...