Förtrollad pannkaka

Om mina barn ber mig göra om en maträtt är det ett bra betyg!
 
 
Sätt ugn på 175 grader.
Ta en liten form på ca 20x20 cm. (EJ en hel plåt.)
Ta 4 ägg och separera vitorna och gulorna.
Vispa äggvitorna och 0,5 tsk vitvinsvinäger med elvisp till hårt vitt skum.
Vispa ihop gulorna med 2,5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 100 g smält smör. Tillsätt 2 dl vetemjöl, och sist vispa med, pö om pö, 5 dl mjölk som är ca 37 grader varmt.
Häll degen med äggulorna i formen. Lyft på äggviteskummet med sked så att den flyter ovanpå. 
Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min. Det kan hända att du måste lägga över en metallfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte bränns.
Låt svalna lite och servera med sylt, grädde och lönnsirap.
#1 - - Ditte:

Nog verkar denna pannkaka var förtrollad alltid. Och jag ska förstås prova att laga den vid tillfälle.
Jag tycker att din blev väldigt "fotogenique".
Är inte så säker på att mn blir det....
Tack för receptet!

#2 - - Comsi Comsa:


Förtrollande god är den nog. :-)

Kram ♥

#3 - - Primrose:

Ja trolltrick måste det vara ,-)))
Ser gott ut!
Ha det fint KRAM Primrose ,-)

#4 - - Znogge:

Det är garanterat det bästa betyget :D

#5 - - Gunnel:

Det där låter som något Rasmus skulle gilla som mellis. Ha det gott.

#6 - - ina:

Vilket häftigt månlandskap!

#7 - - Rolf:

Vilken fin färg pannkakan har.Ser mycket aptitlig ut och med lönnsirap.Så gott!

#8 - - Tove Olberg:

Å du milde så förtrollad, en spännande pannkaka! Bilden är helt ljuvlig!

#9 - - Monnah:

Ser så gott ut!

#10 - - Lena i Wales:

Ser verkigen läckert ut!!!
Ha en fin dag!