Love Warrior

Är det bara jag som blir misstänksam när det talas om en amerikansk bestseller? Många av dem har jag nämligen fått tvinga mig läsa genom och utbytet har varit noll. Rekommendationer från Oprahs bokklubb i detta fall gjorde mig inte heller övertygad.
Men, men. Oprah hade faktiskt rätt den här gången!
 
 
Bästa boken jag har läst på länge! En självbiografi som berättar om livets smärta, beroende, ätstörningar, att rycka upp sig. Och om nya kriser som livet bjuder på och där det finns bara en lösning att klara sig helskinnad: att lära sig älska sig själv.
Psykoterapi, yoga, meditation, kommunikation med andra. Andning. Sätten är många och den som ärligt söker hon finner till sist.
Jag beundrar författarens förmåga att förklara en människas känslor och försvarsmekanismer ända från molekylnivå till större helheter. Högst begripligt och inte alls långrandigt.
Samtidigt förstår jag hur mycket jag har fått gratis. Visst kan jag också vara vilsen, men jag har alltid haft en stark inre kompass som gjort att jag har automatiskt strävat efter ärliga lösningar och till sist tagit mig dit även om det kan ha tagit tid och många omvägar. Många människor lever nämligen i helt obegripliga lögnaktiga prestationsträsk där de till synes helt har tappat bort sig själva. Men vägen tillbaka är faktiskt öppen för alla.
Jag kan tänka mig att det är lättare för en kvinna att identifiera sig med den här boken, men jag rekommenderar den till båda könen.
 
#1 - - Christina:

Låter intressant!

Ha det gott :)

#2 - - elisabeth:

kanske jag borde läsa den boken, nu när jag skall börja min kamp tillbaka till landstinget och huset därborta. KRAM

Svar: Finns att låna hos mig!
Annukka

#3 - - Monnah:

Tack för tipset!

#4 - - Monnah:

Tack för tipset!

#5 - - Marie:

Brat tips! Hoppas allt är bra med dig, kikar in här då & då :-)

#6 - - Ditte:

Tack för ännnu ett bra boktips. Tror jag skulle gilla den här boken. Kan också tycka att jag fått en hel del med mig och annnat har jag förvärvat under livets gång. Men det finns en hel del kvar. Och visst är vägen tillbaka öppen för alla. Bra så, tycker jag.
Kram!

#7 - - Ruth i Virginia:

Har läst "Eat, pray, love" och gillade den.
Såg också filmen - inte lika bra. Får kolla den nya boken.

På tal om böcker, så såg jag i söndags, att
"A man named Ove", låg först på best seller
listan i Washington.

#8 - - Znogge:

Trevligt att bli glatt överraskad för alla böcker är inte guldkorn. Dessutom handlar det om tycke och smak...