Tove Janssons återkomst

Tack moster för denna bok av Boel Westin, och alldeles i synnerhet tack att den var på engelska!
För den som är intresserad av Tove Jansson och i synnerhet hennes konst och arbete är den här boken en alldeles fantastisk kamrat! Välgjord, saklig, noggrann, reflekterande, grundlig, med tydlig fokus på hennes livsverk.
Vid första anblick tyckte jag inte att engelskan såg så farligt svår ut, men som den grundliga och noggranna personen jag själv är, fick jag nog kolla i ordboken tusentals gånger! Först alldeles i slutet av boken (600 sidor) kunde jag läsa lite mera avslappnat och längre sträckor utan ordbok. Suck... jag har hållit på sedan april!!!
Bokens tydliga nackdel är brist på bilder, ffa sådana i färg, som är verkligen få.
Att själv ha läst mera av Toves böcker, bortsett från Mumintrollen, hade förstås gjort läsningen mera givande. Ett nyväckt intresse för hennes noveller (som hon skrev under senare häften av sitt liv och karriär) har dock uppstått hos mig.
Den här boken kommer att sparas i min bokhylla att återvända till. Där finns även Tuula Karjalainens bok som jag läste 2014, som berättar lite mera lättläst om Tove Janssons liv som helhet, och som går mera i färg vad gäller bildsidan.
Det är inte fel att läsa om Tove Jansson just på svenska, eftersom svenska var hennes eget skrivspråk.
 
 
 
Visa fler inlägg