Sol, vind och vatten

Jag slutar inte fascineras av fjällen. Ljuset- hur det skiftar mellan olika ytterligheter. Det som ena stunden är soligt och glittrande ljust kan i andra stunden bli mörkare än mörkt. Ljuset kan vara allt mellan vitt, blått, rosa, grönt eller blått. Ofta är det helt omöjligt att avgöra var fjällets övre gräns går. Vad är himmel, vad är moln och vad är fjäll?
Min "styvdotters" man, en amerikan, är fotograf och filmare. Jag skulle verkligen önska att vi kunde ta honom till fjällen. Vilken eldorado för en fotograf!
 
 
 
 
Uppe på fjället blir det inte enklare. Avstånden är svårbedömbara, men det är lika bra att utgå ifrån att allt är större än det ser ut. Det vill säga, lilla jag är oerhört liten. Nästan obetydligt liten.
Och vädersträcken då- vad är åt vilket håll? Det är lätt att irra bort sig utan kompass. En snöstorm kan blåsa upp på bara någon minut och lika snabbt är både siktet och alla spåren borta.
 
 
 
 
Allt blir så mycket lättare när man har ett landmärke, såsom älven, att följa. Men man ska ha respekt även för älven, och för varenda liten bäck för den skull.
 
 
Jag vill hålla mig till skoterleden. Jag är en tam människa.
 
 
Elden hör till stugan. Man kan titta på den i timmar.
 
 
Jag har väldig respekt till naturen. Jag utgår alltid från "det värsta", även om vi håller oss i närheten av fjällcentrum och E12-vägen.
Fjällen är ytterligheternas landskap. Allt sker så snabbt. Och ofta blir det så extremt. Stormen viner, solen bränner, regnet dränker, kylan isar- och en människa kan bli så förbaskat lycklig av att vara på fjällen! Oavsett väder!
#1 - - Znogge:

Vädrets makter ska man ha respekt för. Starka men ändå så vackert intensiva...

#2 - - Karin Eklund:

Naturens egna krafter är en makt, till all lycka, som människan inte rår på. I fjällvärlden skiftar vädret snabbt, liksom det gör också i havsbandet. Från ena stunden till den andra skiftar alltet.
Underbart och respektingivande.
Storslaget är ett litet ord i sammanhanget. Gudomligt kanske kommer lite närmare

#3 - - Ditte:

Så vackra bilder från en väldigt vacker trakt. Jag känne rockså väldig respekt för fjällvärlden och vädret och förutsättningar ändras snabbt.
Jag är väldigt förtjust i fjällvärlden och har tillbringat en del tid med min pappa både i Hemavansfjällen, Riksgränsen och längre söderut i Jämtland runt sylarna.
Jag förtsår att du trivs här uppe och njuter av både sol, vind och vatten . Och en del snö.
Stor kram och många tankar.

#4 - - Emma:

Vilken fin sida o vilka fina bilder!