Stugliv i Tärnafjällen

Bara en vecka efter att vi köpt vår stuga i Hemavan stod det i tidningen stora rubriker om att Hemavan kommer att EXPANDERA. Det byggs som aldrig förr, nya och fina hus, nya liftar inkl en gondollift, nya backar uppstår och näringslivet, bl a Bayhill Center gör nya investeringar. "Lennys lekland" ska öppna. 

Det upprepas gång på gång att Hemavans skidanläggning och fjällvärlden tillhör de absolut finaste i hela världen. 

Så är det säkert. Tanken är nog att när det blir ännu mera brist på snö i Sälen/Åre och kanske även i Alperna så ska vinterlivet flyttas upp till Hemavan istället.

Men jag tror inte riktigt på det ändå. Vägarna till Hemavan är långa och få. Det finns en flygplats, visst, men räcker det?

Vi har kört skoter lite här och där och jag kan säga att det finns gott om mysiga fina fritidshus, som ingen har satt sin fot på i flera månader. Ok, ingen ski-in läge, men ändå. Kan man verkligen expandera i stor skala bara för ett par fjuttiga veckor per år (sportlov, påsklov). Nej, jag tror fortfarande inte det.

Men skulle jag nu ha fel, så är jag glad att vår lilla stuga ligger lite avsides. Jag har ingenting emot människor i sig men allför många, ofta nonchalanta, "gäster" kan förstöra magin i den fina naturen. 

 
 
 
#1 - - TantGlad:

Det kan du Ha rätt i....att nonchalanta människor kan förstöra magin i naturen. Helt rätt.
Kram och en fin ny vecka till dig

#2 - - Karin Eklund:

Hoppas att ni får behålla magin och får vara lite avsides!
Det måste vara som att vara i paradiset att vara där.