Tjärdocka

Jag läser allt jag får tag i av Toni Morrison och den här boken låg i våra vänners fjällstuga och bara skrek om att få bli läst!
 
 
Liksom det brukar vara fallet med stor litteratur är även denna bok tidlös- fullständigt aktuell även idag trots att den är skriven 1981. Så nära på som att datorer och mobiltelefoner saknas, vilket ju gör det hela ännu lite mera krångligt och spännande.
Jag skulle även säga att boken är en av de Morrisons mera lättlästa.
Boken handlar som vanligt om de vita och de svarta, män och kvinnor, och olika generationer. En värld i förändring.
Toni Morrison är alldeles för intelligent för att komma med svartvita lösningar på vad som är gott eller ont, rätt eller fel, sant eller falskt.
Men ändå, jag är en luttrad världsmedborgare och jag saknar inte beskrivningar om de otaliga sätt varför och hur kärleken kan krascha. Jag saknar historier om hur kärleken trots allt kan, inte bara uppstå, utan mot alla odds även hålla ut, överleva och växa. Däri ligger livets gåta och utmaning för mig i nuläget.
#1 - - Geddfish:

Jag vill också helst läsa om livets under, om hur allt kan bli det bästa och glädjefyllt. Livet går ju upp och ner, så är det. Verkligen.
Det var ett bra tag sen jag läste en bok nu, det är foton och bloggen som hägrar och nu är du med på min vänlista igen.

Ha en finfin torsdag! Kram, Gerd

#2 - - Ditte:

Jag har läst flera av Toni Morrissons böcker och jag tycker verkligen om dem. De får mig att tänka och jag blir påmind om att vi är en del av vår historia.
Kram och tankar från mig.