Hur mår jag?

En befogad fråga, inte minst till mig själv. Det glädjer mig att jag kan svara- ganska bra, eftersom jag har fått semester! Sällan i mitt liv har jag haft en lika tuff jobbperiod som under den senaste månaden, och inte minst pga brist på sammanhängande sömn på normala tider.
Men så länge som saker och ting går att avhjälpa med ledighet är i alla fall jag nöjd. Jag ser verkligen fram emot min semester!
 
Under tiden har jag tränat ungefär som vanligt. Jag fick väldigt ont i axlarna av yoga i långa loppet, så jag har nästan helt bytt mot andra träningsformer. Tyvärr är årets sommarschema väldigt nerbantat på mitt gym!
 
Jag har kört lite bantning eftersom jag hade ätit upp mig lite väl mycket. Jag har heligt lovat mig själv att aldrig mera hamna där jag var viktmässigt för två år sedan, av den anledning att jag mår så mycket bättre 10 kg lättare.
 
Jag sörjer fortfarande djupt mina två katter. Nästan dagligen gråter jag, mest när jag är ensam förstås. Men när jag väl gör någonting annat så går det bra, jag kan skratta och vara glad i stunden. Jag har fått oerhört mycket glädje av den nya katten, "Bjässen". Han är nästan alltid hemma och går sällan längre bort än till altanen. Jag har honom i regel vid min sida om jag är hemma. Det är verkligen en ynnest att ha en sådan trogen vän!
 
Vad gäller mitt liv i stort så har jag försökt att alltid göra någonting gott av någonting dåligt, om ens en liten sak. En annan läxa som jag har lärt mig är att vara i nuet på ett helt annat sätt än förut. Dels inte grotta ner mig i det som har varit, och dels inte ta ut saker och ting i förskott. Bara vara här och nu, och göra det så gott jag kan.
 
Jag ser fram emot att under min semester sova, laga mat och baka. I Finland ska jag se de stora segelbåtarna och jag hoppas att vi även hinner med en liten utflykt till stugan. Och som vanligt vill jag dela mitt liv med familj och vänner. Här och nu.
 
 
#1 - - Znogge:

Hoppas att din semester blir riktigt avkopplande och njutbar på alla vis!

#2 - - Ditte:

Jag vet att du sörjer dina katter och saknar dem så, och det ska du göra. Och jag är glad över att du har Bjssen som inte går så långt utan stannar hos dig.
Semester känns välbehövligt för dig och jag önskar dig en vilsam sådan. Och kommer du mot huvudstaden så vet du att jag finns här. Plats kan ni också få.
Tänker på er!

#3 - - Christina:

En människa behöver semester, så är det bara!

Hoppas att du får den ro och möjlighet till återhämtning som du behöver.

Må gott, ha en toppensemester och ha det bäst!
Christina

#4 - - Monnah:

En dag i taget är allt vi behöver fixa. I perioder känns ens det övermäktigt, men så plötsligt vaknar man en dag och allt känns åtminstone okej! Jag är glad att du har semester. Väl förtjänt! Hoppas verkligen att du kan landa efter denna tuffa period. Bjässen ser så fin ut! Kram!

#5 - - Camilla:

Sköt om dig! Tanka energi! Låter som att energikontot sinat och behöver fyllas på!?

#6 - - Camilla:

Sköt om dig! Tanka energi! Låter som att energikontot sinat och behöver fyllas på!?

#7 - - Fyrtiotaggare.com:

Du tänker bra och har en förhållandevis enkel plan för semestern. Jag ska också anamma det. Kramar

#8 - - Geddfish:

Jag tycker dina tankar låter alldeles väldigt normala och med en god planering. Du vet vad du vill och lite till och samtidigt leva i nuet.
Viktigt att vara här och nu och inte bara se sig själv långt bort i planeringen.
Låter gott med en ny kissekatt.
Kram

#9 - - mickandialog:

Jag ser dig som en kämpehjälte. Låter lite hurtigt kanske, men du har ju mycket tankar, samt göromål.
Kramis på dig vacker

#10 - - Tove Olberg:

Läser med glädje - här och nu!
Semesterkram från farmorn :-) Hälsa familjen och klappa katten!

#11 - - Karin Eklund:

Jag tycker om det jag läser i ditt inlägg, både mellan raderna och på dem. Du är i dig själv! Precis där du ska vara. Bjässen är ju bara för härlig! Ha en fin semester!

#12 - - Mia:

Semester är välbehövligt när den kommer! Arbetstempot och arbetstempot är på tok för högt inom många organisationer. Jag hoppas du har en riktigt behaglig semester och kan känna att du tycker det är OK att börja arbeta igen, när det är dags!

#13 - - TantGlad:

Så fin din misse är, och visst sörjer man sina missar. Jobbigt.

Ta nu och vila upp dig ordentligt och ladda kropp och själ med sånt som du mår bra av.

Kram och trevlig glad semester

#14 - - Autismmamma:

Jag är en mamma, fru som berättar om min vardag:
Har min sysselsättning på kommuns psyktrin och är ofta ledig på helgerna och vissa vardagar. Har hel sjukersättning, gift, två tonåriga barn varav den yngsta har Autismspektrumpstörning. Liksom jag.
Har asberger, autism, autismspektrumstörning.
Gör som jag visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter.
Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Autismsprktrumstörnig m.m
Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser är inte så lätt som ni tror!
Dela och sprid min blogg vidare!
Det skulle betydar mycker för mig om ni gjorde detta för min skull!
Tack i för hand!
Min blogg adress är: http://autismmamma.bloggplatsen.se
Min E-mail adress är: happy0@home.se
Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Jag har: Autismspektrumtillstånd, Autism, kronisk depression. För samarbete kontakta mig på: / happy0@home.se
Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m
I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv!
Ensamhet!
Att lida utav psykisk sjukdom är ofta väldigt ensamt. Man har ofta inget jobb att gå till, ens tidigare vänner slutar höra av sig, själv kanske man inte orkar vara den drivande kraften.
http://autismmamma.bloggplatsen.se