Det är inte lätt att vara kvinna och gå på fest...

Sonen tog examen häromdagen. Eftersom jag redan på förhand hade tänkt ut en klänning som jag skulle ha, och den passade hyfsat, så var jag glad. I sista stund hittade jag också passande skor, och en kofta som fick duga.
Vanlig smink, ett ögonkast i spegeln, mitt vanliga make-up, men vänta nu. Ögonbrynen, shit, dem hade jag alldeles glömt bort, det var länge sedan de plockades. Och inte hade jag rakat benen heller, tur att jag hade halvlånga leggings.
Sedan kom jag på att fast håret var fint så kunde jag omöjligt ha mitt ordinarie gummisnodd i håret. Var var det fina svarta hårspännet nu igen, senast använde jag den för flera år sedan...
Från det ena till det andra, smycken då! Guld eller silver? Örhängen, halsbandet, ringarna och armbandet i perfekt mix. Pust.
Men vad hade jag för väska då? Det här går inte, helt fel färg och stil, ut med allt. Ingen aftonväska dock, där ryms ju ingenting.
Men hej, på en finare fest borde man väl egentligen ha inneskor? Eller kan jag vara barfota? Ja, men då måste jag nog lacka tånaglarna innan, det gamla spruckna nagellacket ser inget vidare ut.
Det var kallt och regnade, ytterkappa måste man ha, nu ger jag snart upp.
Det sägs att problemet med att renovera ett hus är att blicken alltid fastnar i den mest slitna detaljen av huset och därmed leder den ena åtgärden till den andra och en från början tänkt liten renovering växer och växer, och blir ett allt större projekt.
Det verkar vara samma sak med mig själv. Jag får vara glad att jag inte är kunglig och inte behöver använda hatt i alla fall.
Till studentfesten gick en "kompromiss"- ingalunda perfekt mamma, men åtminstone glad!
 
 
 
#1 - - Rolf:

Du är en mycket vänlig och fin människa Tigern och man kan bara önska att man vore hälften som du.Det är jag inte men jag kan skilja goda från mindre goda och du är en av de bästa.Kram!

Svar: Nu måste jag säga emot. Jag har inte träffat dig Rolf men jag vet att du har så mycket gott i dig. Alla vi har våra goda och dåliga sidor, och de framträder i lite olika ljus i olika situationer.
Annukka

#2 - - elisabeth:

Till din sons studentfest verkade du komma lika charmig och glad som alltid , då jag träffar dig, fin ser du ut att vara också, i alla fall på denna bild. Så fortsätt på den banan, men jag håller med ibland är det inte lätt att vara kvinna :)

#3 - - Karin Eklund:

Härlig bild på härlig son med härlig mor, vacker som en dag!
Sen må nagellacket ha krackelerat, håret växa på benen osv....
Det var bara du som visste det. På bilden är du MAMMAN som gläds över sonens examen. Grattis till er båda och alla!

#4 - - Znogge:

På en studentfest är det viktigast att alla är glada! Jag är säker på att di fick mer än godkänt :D

#5 - - Christina:

Slår vad om att du var ursnygg! Ser i alla fall ut så på bilden. Både du och din son ser lyckliga och stiliga ut.

Gillar den smårutiga klänningen.

Ha det fint! Och ta väl hand om dig!

#6 - - Geddfish:

Jag tycker du är en jättesöt och lycklig mamma bredvid en lika stilig och lycklig son!
Sådeså. Kram 💚

#7 - - Ditte:

Annukka! Vikken vacker bild på mor och nybliven student! Jga gläds med er. Och inte är det alltid lätt att vara kvinna och gå på fest, men jag tycker du lyckades väldans bra.
Och ni båda utstrålar glädje.
Är med er i tankarna.
Kram!

#8 - - Biggeros:

Det jag ser är en glad och stolt mor till en nöjd student!!Gillar dessutom din rutiga klänning🤗🤗

Svar: Tack!
Annukka