Jordens undergång

Den här boken måste ha utgetts av författaren själv, eftersom det står inget förlag på den. Pojkarnas pappa som jag fick boken av sade att han hade bekantat sig med författaren på en nätforum för skidåkare.
 
 
En meteorit hotar att förstöra jorden. Bokens huvudperson med aspergoida drag är inte så värst brydd om just det, dock tycks han även besitta kunskapen om hur man kunde förhindra katastrofen.
Men i väntan på sin undergång blir jorden faktiskt en mycket bättre plats. Människorna blir hjälpsamma, kärleksfulla och mindre egoistiska. Tyvärr är det tillfälligt och håller just så pass länge som man tror sig ha hittat på ett sätt att oskadliggöra meteoriten.
Huvudpersonen Karl Davidsson tycker mycket bättre om den "nya världen" med sina nya människor. Det gör man som läsare också.
Boken innehåller således en intressant tankelek som trots sitt lite malande sätt lyckades väcka i alla fall mig. Språket håller inte helt måttet, handlingen håller dock ihop hyfsat.
Läsvärd feelgoodbok- det kan hända att någon annan hade uppskattat den ännu mera än jag, som ju är en realismfascist.
#1 - - Znogge:

Spännande att kunna förverkliga en dröm och ge ut en bok utan ett förlag. Det är nog inte helt lätt att slå igenom som författare.

Min spontana reaktion när jag ser boken är att omslaget är tråkigt. Nu är självklart innehållet det viktigaste men även det yttre kan betyda en del.

#2 - - Geddfish:

När jag var yngre så gillade jag att läsa böcker om "Ifall kriget kommer" och lite sådär otäcka saker. Numera undviker jag de negativa rubrikerna.
Men denna boken kan ju vara bra, trots titeln.

#3 - - Tove Olberg:

Jag tror att det där är en bra bok - dens framsida ger mig känslan av korsstygn och så ligger den på en vävd löpare :-)
Skidåkningsaspekten och det där hemska som hot är ju på sitt sätt tilldragande ...
Härligt att du lagt in i ledigt till din schemaläggare :-) Hoppas hoppas och tror att du sällar dig till oss :-)