timeoftiger.se - Fläskfilé rose

Fläskfilé rose

 
Det var väldigt länge sedan jag bloggade sist och det var också väldigt länge sedan som jag lagade mat. Jag var dock tvungen att göra det häromhelgen, och det här receptet tror jag inte att jag har delat tidigare.
I stället för fläskfile kan man säkert ha både kycklig, quorn eller varför inte nöt. Det är såsen som är huvudsaken. Om du köper fläsk köp då helst svenskt.
 
600 g fläskfile i skivor
2 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Stek på pannan och krydda.
 
1 stor finhackad lök
2 dl creme fraiche
1 dl köttbuljong
2 msk chilisås
0,5 msk worcestersås
0,5 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosepeppar
Hackad persilja
 
Låt puttra ihop! Servera med pressad potatis eller ris, ös på ordentligt med sås!
Sallad hör till och på bilden finns även en slice av ostpaj vars recept finns på bloggen.
#1 - - Ditte:

Stort tack! Detta blir morgondagens middag. Saknar både dig och dina blogginlägg-
Kram!

#2 - - Rolf:

Ja var har du hållit hus? Svenskt kött skall det absolut helst vara på bordet.

#3 - - Znogge:

Svenskt kött är helt klart att föredra!

#4 - - Ditte:

Nu har jag testat och med mycket gott resultat. Tack, för detta!