Tiger Summer Essentials del 7 Nya Saker

Min väninna Ditte har lärt mig att man bör göra någonting som man aldrig gjort förut varje dag, eller var det t om två saker dagligen. Det behöver inte vara så stora saker. Jag vet inte om jag kommer dit riktigt varje dag, men åtminstone lägger jag märke till om jag gör någonting nytt! Och tänk att det blir så mycket nytt ändå, trots mina 44 år i livet. 
En av de större nya sakerna för sommaren var helt klart fjällvandring.
 
 
En annan var Escape Game. Har ni provat det någon gång?
 
 
Just det spelet som vi deltog i (man fick inte fota där) gick ut på att vi spärrades in i en autentisk isoleringscell på forna rättspsyk på Kakola, det illa ryktade fängelset i min hemstad Åbo. Tillsammans skulle vi då lösa små uppgifter och gåtor för att kunna öppna lås efter lås och komma ut från cellen så småningom. Allt var under tidspress- dvs innan väktaren kommer tillbaka. Ni vet min klaustrofobi som verkligen inte förbättrades av att det var kring 33 grader både ute och inne, och ventilationen i cellen var obefintlig. Men det var lönt att prova eftersom jag klarade det ändå galant, bara vi hade kommit igång!
Dessa spel har blivit stora globalt sett, och mera lär vi få se. Utomlands finns mera extremvarianter som spelar på rent skräck eller cellskräck, här är alternativen från Åbo. Dessa bygger på ren problemlösning.
 
 
Och eftersom det var en sådan toppensommar, så fick jag såklart rida också. Det har jag gjort förr, men att rida en häst på GP-nivå och få pröva på inte bara galoppombyten utan också passage och piaff var förstås en glädjande upplevelse för en tant på 40+.
 
 

Tiger Summer Essentials del 6 Träning

Jag är glad att jag och min man inte hade planerat någon cykelresa i år, det hade ju varit alldeles för varmt.
Jag är en badkruka pga att jag inte gillar frysa. Men i sommar har det faktiskt hänt flera gånger att jag har badat, både hemma i Vindelälven och i Åbo i havet.
Jag har tränat för fullt, och sommarens grenar har varit Bodybalance vars release 81 jag storgillar, och Pilates Cirkel. Jag är i bra form!
 
 
 
Det är inte så att jag ropar av glädje precis varje gång då jag ska gå och träna. Men jag har inga problem att motivera mig göra det. Det är en bättre investering att ta hand om sin kropp än att ständigt köpa nya kläder för att skyla den. Och nu har vi inte ens nämnt hälsan. Jag vet att jag inte kan gardera mig mot alla hälsobesvär hur mycket jag än tränar- shit can happen. Men nu när jag är någorlunda frisk försöker jag underhålla kroppen så gott det går. Träning för mig är städning av kroppen.
Fast jag inte tränar så mycket ren kondition så känner jag att jag har bra kondition (t ex när vi klättrade upp till Dalåive). Jag återhämtar mig också väldigt snabbt och har sällan träningsvärk.

Tiger Summer Essentials del 5 Mat

Ingen sommar utan mat. Men vem vill ställa sig vid grytorna när det är 30 grader varmt ute och inne? Inte jag.
Sommarens ledord har faktiskt varit ÄTA UTE, och det en en av de bästa sakerna jag vet!
Pizzeria Dennis i Åbo... Frutti di Mare
 
 
Lunch på ett jättebra lunchställe i Umeå, Tonka 
 
 
Sommarens pizza i Umeå, Sjöbrisiska havet på restaurangbåten Sjöbris 
 
 
Undantag bekräftar regeln.
Tigerns somriga pastasallad. 
Koka 600 g pasta.
Blanda ihop en sås på 2 pressade vitlöksklyftor,  2 tsk dijonsenap, 3 msk balsamvinäger , 1 tsk chilipeppar, 2 tsk svartpeppar,  1 tsk salt, 1 äggula, 2 dl olivolja och 1 dl hackad persilja. Blanda med den varma pastan.
Knaperstek 1-2 paket bacon och låt rinna av.
Riv till bitar 1 grillad broiler, hacka en röd paprika och en halv rödlök. Tillsätt 150 g Ridderheims marinerade vitlöksklyftor och ca 150 g soltorkade tomater. Blanda ihop allt.
Strö över hackad bacon och finriven parmesanost.
 
 
Västerbottensinbakade oliver a la Håkan Larsson
Ugn 200 grader
Kör 200 g riven Västerbottensost, 100 g smör, 2 dl vetemjöl och sist 3 msk vatten i matberedare.
Dela degen i ca 25 bitar. Rulla den runt 25 stora gröna oliver med pimientofyllning (utan kärnor!)
Lägg bollarna på en plåt och grädda ca 15 minuter.
 
 
Och lite hälsosamt hopplock, också hemmagjort... om man tar det som man haver brukar det bli ganska bra! Grönt, broccoli, nötter, någon ost och pasta i botten. Ringlar man över creme balsamico blir det aldrig fel.
 
 
Visa fler inlägg