Tiger Summer Essentials del 9 Plikter

På sommarlov har jag haft mera tid, och vart jag än har kört min bil så hördes det från bakdelen av bilen ett välbekant MJAU!
Ena gången är det den egna katten som ska till veterinären och andra gången är det någon annan fyrbent själ som ska från punkt A till destination B. Mycket roddande till ibland ingen nytta alls. Och så rymmer de, försvinner de och slåss de. Eller har sina sjukdomar. Bekymra sig får man göra ända till graven. Men det är mitt bekymmer, inte deras.
 
 
Eller nog är det som en klok kollega uttryckte sig:
 
 

Tiger Summer Essentials del 8 Plågor

En sådan fantastisk sommar det har varit. Jag har ingen lust att klaga. Men alltid är det någonting.
Jag har aldrig haft större problem med värmen, men visst var det lite för mycket av det goda av och till. Här hemma gick det ganska bra, men i mina föräldrars lägenhet i Åbo, ffa nattetid, var det inte nådigt.
Dessutom hade jag medlidande för min man, som är bonde, pga den obefintliga regnmängden.
 
Det allra värsta problemet var dock min sömn. Nästan varje morgon vaknade jag samtidigt som min man, kring 5.30 eller senast 7, och kunde inte somna om, trots att jag var jättetrött. Största orsaken till detta var dessa helvetes kajor, kråkor och skator som håller hus i träden utanför vårt sovrumsfönster, och börjar sitt kraxande i gryningen. Jag verkligen, verkligen hatar dem!
 
 
Och visst kan det hända att som tonåring hade jag sovit ostört vidare, men nu är det inte så väl längre. För att kunna sova riktigt gott en natt måste man ha sovit riktigt dåligt en natt typ, så ser ekvationen ut för mig nuförtiden. 
Vi har haft en flygande plastfågel (drake) som ska skrämma bort fåglarna, men den är sönder nu. Det bästa vapnet är egentligen gasolkanonen, som smäller till med jämna mellanrum. Då blir fåglarna oroliga och lämnar fältet.
 
Den eviga plågan i vår familj därtill heter flugor, och visst är jag avundsjuk på alla familjer som på sommaren kan glatt lämna ytterdörren öppen. Hos oss är det helt otänkbart. Vid varje kort dörröppning smyger det redan in någon fluga, trots fluggardiner. 
 
Slutligen tror jag inte att jag skulle må bra av att vara ständigt ledig. Jag har lätt att bli rastlös om jag inte har någonting planerat under dagen. Och vad gör man på landet då barnen är borta/har sina egna kompisar/ egen dygnsrytm och gubben jobbar. Och ingen vet riktigt hur deras planering ser ut, dvs planering saknas helt. Till stan vill jag inte fara då jag inte behöver köpa någonting. Och de flesta träningar är på kvällstid. Många dagar har det varit alldeles för varmt att sitta ute annat än kortare stunder. Och att börja storstäda på semestern, det gör jag bara inte då det inte känns roligt alls. Men att sitta av tiden inomhus, hemma, en strålande sommardag känns också absurt. Idéer för nästa år, någon, eller är det bara livet?

Tiger Summer Essentials del 7 Nya Saker

Min väninna Ditte har lärt mig att man bör göra någonting som man aldrig gjort förut varje dag, eller var det t om två saker dagligen. Det behöver inte vara så stora saker. Jag vet inte om jag kommer dit riktigt varje dag, men åtminstone lägger jag märke till om jag gör någonting nytt! Och tänk att det blir så mycket nytt ändå, trots mina 44 år i livet. 
En av de större nya sakerna för sommaren var helt klart fjällvandring.
 
 
En annan var Escape Game. Har ni provat det någon gång?
 
 
Just det spelet som vi deltog i (man fick inte fota där) gick ut på att vi spärrades in i en autentisk isoleringscell på forna rättspsyk på Kakola, det illa ryktade fängelset i min hemstad Åbo. Tillsammans skulle vi då lösa små uppgifter och gåtor för att kunna öppna lås efter lås och komma ut från cellen så småningom. Allt var under tidspress- dvs innan väktaren kommer tillbaka. Ni vet min klaustrofobi som verkligen inte förbättrades av att det var kring 33 grader både ute och inne, och ventilationen i cellen var obefintlig. Men det var lönt att prova eftersom jag klarade det ändå galant, bara vi hade kommit igång!
Dessa spel har blivit stora globalt sett, och mera lär vi få se. Utomlands finns mera extremvarianter som spelar på rent skräck eller cellskräck, här är alternativen från Åbo. Dessa bygger på ren problemlösning.
 
 
Och eftersom det var en sådan toppensommar, så fick jag såklart rida också. Det har jag gjort förr, men att rida en häst på GP-nivå och få pröva på inte bara galoppombyten utan också passage och piaff var förstås en glädjande upplevelse för en tant på 40+.
 
 
Visa fler inlägg