Jag kan ingenting

Jag jobbade häromnatten och mitt huvud fylldes av dystra tankar. Jag läste tidningar med matrecept (orkar inte, och har redan provat på det mesta vad gäller matrecept, i mitt liv), trädgårdsskötsel (kan inte), handarbete (kan inte), pyssel (vill inte plus att det skulle bli fult), målning (kan inte). Tänk om man kunde skapa någonting fint med sina händer, eller åtminstone teckna eller måla!
Så här juletider beundrar jag dem som sjunger fint, det kan jag inte heller. Jag är inte tondöv men rösten har somnat bort för länge sen. Jag älskar hästar och djur, men även där är jag, och kommer att förbli, en riktig medelmåtta.
Inredning är jag rätt kass på, och bygga har jag ingen fallenhet för. Jag har ändå många kvinnliga vänner som kan det här med bygget.
Jag är rätt vältränad just nu för att vara mig, höll jag på att säga. Men fortfarande är jag ingen akrobat/toppresterare/iron woman. Jag har inte det minsta lust att börja plåga mig så, och hälsan skulle nog säga stopp innan jag var i mål.
Mitt jobb tycker jag att jag är rätt duktig på, och det är ju ganska naturligt eftersom jag håller på med det så mycket? Men jag är kass på språk, så även matte.
Det jag kan är läsa på, plugga in saker och kanske skriva ner dem.
Jag förstår mig ofta på hur människor fungerar, men kan inte för den skull påverka dem.
 
Sammanfattningsvis är jag rätt värdelös på det mesta, mycket tack vare att jag inte tar mig för och är bekväm. Det positiva är att jag är duktig på mitt jobb, eftersom det är mitt levebröd och finansierar mycket av vår familjs liv. Med andra ord, jag har blivit vuxen på det mest tråkiga och ändå balanserade viset- jag vet mina styrkor och svagheter och håller mig till mitt bekvämlighetsområde. Inga äventyr här. På samma gång har livet blivit aningen tråkigt. Jag skulle vilja lära mig någonting kreativt där jag kan få utlopp för min känsla för fantasi och estetik. Kanske skulle jag prova på någon form av handarbete? Det nya året får utvisa vad det blir, det lilla kan vara bättre än ingenting.
 
 
Keramikalster gjorda av Jeanette Hultdin, Malå, Brakkonart.

Julen kommer!

En gång i tiden ville jag också ha en perfekt jul. En sådan som man läser om i tidningar.
Städningen tip top, juldekoration allt rätt, maten top notch, julklapparna överträffande alla förväntningar och sist men inte minst, en oklanderlig julstämning! Där alla är glada och lyckliga. Allt skulle gå precis efter schemat.
Städningen vill jag fortfarande ha tip top, men helst året runt. Vad gäller juldekorationen så dekorerar jag vad jag hinner. Min man är duktig på att sätta upp julstjärnor och ljusstakar. Gardiner och mattor kan jag fixa. Inte nödvändigtvis första advent men eftersom, under december månad. Och ju mindre tomtar desto mindre behöver man plocka bort sen... Julgran har vi inte varje år.
Julmat lagar eller köper vi bara sådant som vi tycker om. Åren går så fort och julen är så ofta numera att ärligt talat är jag lite less på julmat. Vi brukar inte ens äta julbord ute. Vad julklappar beträffar så är min devis så lite som möjligt, bara saker som vi verkligen behöver eller någonting som definitivt uppskattas och ger en guldkant i tillvaron (t ex god mat eller vin, eller en bra bok.) Alternativt någonting till välgörenhet. Julkort går iväg om jag känner för det.
Påföljden är att julstämningen blir mycket bättre av den stressfria attityden. Mina senaste jular har varit alldeles fantastiska. Aldrig på året är jag så avslappnad och glad som juletid- trots att jag dessutom jobbar!
Lite rött här och där, någon tomte, julmusik, en skiva julskinka med senap på. Hälsa på våra bästa vänner och tillbringa lite tid tillsammans, något man kanske inte hade tagit sig för annars då alla har så mycket att göra till vardags.
Det känns nästan konstigt att inte stressa iväg till stan- någonting måste jag ju ha glömt?? Men jag har redan allt! Och allt går att komplettera vid behov, men jag har inget behov. Det är mycket vi människor luras göra.
 
 
Katter kan inte luras. De lever här och nu. Kanske är varje dag julafton för dem, i alla fall så länge de har värme, mat och familj som uppskattar dem.
 
 
 
I veckan ska jag förbereda mig för jul. Men jag vet ännu inte hur. Jag lever här och nu.
 
 
Visa fler inlägg