Löjligt lätt paj

Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept? Lättare än så här kan matlagning inte bli.
 
 
Botten:
Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked. Sprid degen på botten av en standardbakform. Försök skapa små kanter.
 
Fyllning: 
Blanda ihop 2 dl gräddfil, 2 ägg, 2 burkar avrunnen tonfisk, 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt och peppar samt riven ost.
Sprid över "botten". Riven ost överst.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 30 min. Allt på en gång, ingen förgräddning behövs.
Du kan naturligtvis ersätta tonfisken med t ex kyckling/räkor/stekt köttfärs om du vill.
#1 - - Ditte:

Har nu testat kycklingen med teryakisåsen. Väldigt gott! Och nu har jag en lättlagad paj att testa. tack för receptet och återkommer när jag lagat den.

#2 - - znogge:

Pajer är behändiga och bra och kan ju varieras i det oändliga!