Tonfiskgratäng

 Tonfisk-pastagratäng
 
 
Hacka en röd paprika och 5-6 soltorkade tomater. Stek dem lätt i olja.
Koka ca 250 g fullkornsmakaroner halvmjuka.
När du hällt ut vattnet från pastan, blanda med ca 50 g tomatpure, en smulad fiskbuljongtärning, 1 burk creme fraiche med smak av örter och vitlök och 1 burk grädde, (alternativ till grädden är 1 burk Keldasås med smak av 4 ostar.)
Blanda med 3 burkar avrunnen tonfisk i vatten och paprika-tomatblandningen.
Lägg i en smord ugnsform. Strö över riven ost.
Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Detta är ett av de mest googlade recept i Finland, och onekligen gott och lättlagat.
I stället för Kelda-ostsås skulle man ha matlagningsgrädde med smak av 3 ostar men sådant hittade jag inte.
#1 - - Znogge:

Låter riktigt gott måste jag säga. Snabblagat också vilket inte är helt fel.

Ha en bra måndag!

#2 - - Ditte:

Tack för detta! Klart receptet ska prövas.