Potatisstubbe med hickorymarinerad fläskfilé

En festmåltid!
 
 
 
POTATISSTUBBE 
 
1 smördegsrulle
1-2 burkar Cantadou-vitlöksost
Pressad potatis
Ca 300 g Västerbottensost
Salt och peppar
1 ägg
 
Kavla ut degen något. Bred på vitlöksosten. Lägg över ett lager pressad potatis, ca 2 cm. Salta ganska rejält, peppra. Strö över Västerbottensost.  Rulla ihop. Pensla med ägg och strö över ännu mera ost.
Ugn 200 grader ca 20 min.
 
HICKORYMARINERAD FLÄSKFILÉ 
 
2 fläskfiléer, rensa och skär i tjocka skivor
Marinera i Hickorymarinad, minst 2 h.
Stek, salta och peppra (bryn på pannan, stek i ugnen för saftigare resultat.)
 
SÅS:
2 dl creme fraiche
6 msk hjortronsylt
1 krm sambal oelek
Salt och peppar.
Blanda ihop och ställ kallt.
 
En riktigt delikat festmåltid! Kom ihåg råvaran, ta svensk fläskfilé och det får kosta.
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: Fläskfile, Potatisstubbe