Krämiga gäggor i samma gryta

Ja, mina kära läsare... Jag skäms faktiskt över mina bilder. Jag skäms inte över mina recept, för de är, tro det eller ej, jättegoda. Men allt ser likadant ut på bild. Till och med samma gryta hela tiden!
Jag VET att jag borde skärpa mig, satsa på tallrikar, skål, bestick, dukar etc etc men jag hinner helt enkelt inte. Då blir det kanske inga recept alls och det är inte bra.
Att ha börjat med bloggen har faktiskt gjort att jag har fått mera öga för estetik. Jag tänker mera på vad som är fint och vad jag vill fota. Många bloggar är på tok för ytliga för min smak (bara prylar och outfits, ingen real life) men många i alla fall yngre trivs med det och det är ju inget fel på det, så länge man inte börjar inbilla sig att allt ska vara, eller överhuvudtaget KAN vara, bildskönt och drabbas av press över det. Skönhet gör världen bättre så det hejar jag på!
Och då kommer jag med mina gäggor. Jag ska försöka bättra på mig. Men låt inte skenet bedra, prova på receptet för det är jättegott.
Historien började med att jag handlade på Willys, billig fryst vit fisk som hette pangasius. På något sätt skulle den tillagas och jag provade thailändskt. Mot förmodan blev denna fisk pojkarnas stora favorit "mamma, jag har aldrig ätit så god fisk i hela mitt liv!" 
Idag använde vi dock torsk i block, och nästan lika gott var det.
 
 
1 strimlad purjolök
2 skalade och skivade vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
limesaft
fräs ihop i olja/smör. Du ska känna doften av currypastan.
800 g vit fisk (jag hade 2 block torsk som jag skivat halvfrysta)
2 burkar kokosmjölk
1 msk fisksås
1 fiskbuljongtärning
Låt koka och puttra i en kvart
lite ingefära
lite koriander
lite salt
Krydda sist.
Servera med ris! 
 
Regnet sköljer över Vännfors och hästarna har fått gå in över natten. Jag laddar för helgjobb. God natt!
 
Visa fler inlägg