Diet up to date!

Min diet fortskrider, och nu börjar vikten på siffra 6. Jag är inte så sugen på godsaker längre och inte så hungrig heller, och det tror jag beror på att insulinhalten i blodet har gått ner. Jag äter frukost, lunch och middag, och sammanlagt kan det bli upptill 2000 kcal/dygn, dvs ungefär eller strax under vad en kvinna SKA äta på ett dygn. Frågan väcks hur mycket jag åt innan??
Det har inte alls blivit 5:2 utan snarare en variant av LCHF, eftersom kokboken jag presenterade tidigare bygger på det, och dessutom märkte jag att jag var sjukligt sugen på socker och sådant. Sockerberoende?
På eftermiddagar kan jag ha lätt huvudvärk. Jag somnar och sover gott men vaknar på tok för tidigt och kan inte somna om (inget nytt.) Hjärnan är inte skarpare än tidigare men kanske inte trögare heller. Jag har samma mängd energi som förut. Jag är inte gladare men inte deppad heller.
Det är en konstig grej bara. Mina knän har blivit helt bra, för första gången sedan 2011 då jag fick artrit. Om det beror på 5 kg viktnedgång eller kolhydratfattigt eller glutenfattigt, vet jag inte. Men under dessa 4 år har jag vägt lika "lite" som nu flera gånger, och knäna har inte varit bra för det. Knappast är jag någon maratonlöpare nu heller, men jag blir förvånad varje gång då ja reser mig och det inte ilar till i knäna. Har ni en ide vad det kan bero på?
Jag har absolut lärt mig använda nya matlagningsingredienser. Därför är en kaloriberäknad kom-i-gång-kokbok bra att ha. Med små medel kan man förbättra kosten avsevärt, oavsett vilken "diet" man väljer.
 
 
Veckan har förflutit i tecken av jobb och skolstart. Jag och Greger såg Dirty Dancing, mysigt då tankarna fördes till 80-talet då jag var 14 år och såg den för första gången. Men nog vinner Moulin Rouge hos en gammal tant.
Sist men inte minst, så tror jag att jag har hittat den rätta hästen. Om några dagar ska jag vara klokare och då får ni veta.
Visa fler inlägg