Korna på sommarbetet

Vädret fortsätter att trilskas, men någon vacker dag dyker upp då och då. Igår var det mjölkkornas tur att komma ut på betet. Några glada skutt här och där men de har liksom fysikens lagar emot sig med sina klumpiga kroppar...
 
 
 
 
Jag har skrivit tidigare att jag blivit specialist på hästsjukdomar när jag haft Yade. Erfarenheterna fortsätter tyvärr vidgas. Nu har hon sedan en vecka tidigare en fruktansvärd hosta!! Ingen snuva, ingen feber. Pigg och glad i övrigt. Förkylning? Allergi? Jag hoppas att hon kommer att repa sig även från detta. Någon kortisonbehandling känns inte aktuell i alla fall (för de som inte vet, ifjol fick hon kortison mot klåda och fick då fång som tydligen kan utlösas av kortison.)
 
 
Hon och Buster måste ha sett kosläppet eftersom de busade nåt så otroligt i hagen! Båda travade högt och fint och satte igång i full galopp och gjorde akrobatiska skutt. Buster med sina 25 år hoppade rakt upp i luften som om det funnits en meters hinder framför honom, och tvärt ner igen. Nog var det tur att vi investerade i tänderna på denne gamle herre, så mycket livsglädje som han har kvar!
Pga Yades hosta blev det ingen Ann-Margret-träning för henne denna gång heller. Men jag fick låna min kompis fina häst Almelou, så jag har minsann tränat ändå! Jämfört med Yade är Almelou liten och behändig, men alla hästar har sina utmaningar så det är rentav bra att byta och prova en annan häst ibland.
 
 
Önskar er alla en fin söndag!
Visa fler inlägg