Korna på sommarbetet

Vädret fortsätter att trilskas, men någon vacker dag dyker upp då och då. Igår var det mjölkkornas tur att komma ut på betet. Några glada skutt här och där men de har liksom fysikens lagar emot sig med sina klumpiga kroppar...
 
 
 
 
Jag har skrivit tidigare att jag blivit specialist på hästsjukdomar när jag haft Yade. Erfarenheterna fortsätter tyvärr vidgas. Nu har hon sedan en vecka tidigare en fruktansvärd hosta!! Ingen snuva, ingen feber. Pigg och glad i övrigt. Förkylning? Allergi? Jag hoppas att hon kommer att repa sig även från detta. Någon kortisonbehandling känns inte aktuell i alla fall (för de som inte vet, ifjol fick hon kortison mot klåda och fick då fång som tydligen kan utlösas av kortison.)
 
 
Hon och Buster måste ha sett kosläppet eftersom de busade nåt så otroligt i hagen! Båda travade högt och fint och satte igång i full galopp och gjorde akrobatiska skutt. Buster med sina 25 år hoppade rakt upp i luften som om det funnits en meters hinder framför honom, och tvärt ner igen. Nog var det tur att vi investerade i tänderna på denne gamle herre, så mycket livsglädje som han har kvar!
Pga Yades hosta blev det ingen Ann-Margret-träning för henne denna gång heller. Men jag fick låna min kompis fina häst Almelou, så jag har minsann tränat ändå! Jämfört med Yade är Almelou liten och behändig, men alla hästar har sina utmaningar så det är rentav bra att byta och prova en annan häst ibland.
 
 
Önskar er alla en fin söndag!
#1 - - m:

härliga bilder :)

#2 - - Comsi Comsa:


Hoppas hostan försvinner och att det bara är någon allergisk reaktion som hästen fått.
Härligt att se glad korna ute på grönbetet. ☺

Fin häst och fin ryttare!

Kramen ♥

#3 - - Yvonne:

Hostan kan vara allergi.Korna är ute det är bara sommaren som vi väntar på! .........Tack för att du tänker på mej och skickar krafter Kan behövas! Kram!

#4 - - Fyrtiotaggare:

så härliga bilder. Håller tummarna att hostan går väck!

#5 - - Rolf:

Det är bara lassot som saknas sedan är du en riktig cowboy:-)
Finer söndag önskas!

#6 - - Ditte:

Härliga bilder! Och jag kan se korna framför mig som försöker sig op graciösa skutt...Hamnar direkt i tankarna hos "Mamma Mu". TRist att Yade har hosta, men håller tummarna att dte går över. Kanske hästar också kan bli allergiska? Har ingen aning....
Vad trevligt att prova en annan häst, men jag förstår att du önskar att Yade snart är pigg igen.
Härliga bilder både på kor och hästar. Och Yade är så vacker.

#7 - - Christina:

Blir så glad när jag får se djur i det fria... Kan se kosläppet framför mig, vad glada de blir när de får komma ut i sommaren.

Ha det fint!
Kram

#8 - - Gunnel :

Kosläpp är populära tillställningar här runt ikring. Jag minns när jag som barn var hos min farmor och farfar på landet. När korna kom ut då var det sommar.....nu undrar jag vart den har tagit vägen. Ha en fin vecka.

#9 - - Marieangel:

Härligt med glada kossor som får komma ut, hoppas det är ngt tillfälligt med hostan.