Tallinn

Vi är för nuvarande i Tallinn. Tänk att en sådan pärla ligger här i norr, bara bakom en natts rätt så bekväm båtresa från Stockholm!
Under vår dag i Stockholm besökte vi Vasamuseet där jag aldrig hade varit. Jag är inte så intresserad av sjöfart och jag fick min dos av den varan redan i somras då vi var i Mariehamn. Men visst är det en mäktig båt och ett fint museum.
 
 
 
Båtresan Stockholm-Tallinn var trevlig och bekväm. Ovant var att det inte fanns några finska inslag på båten, bara en massa ester och någon svensk. Det var skönt att få sova ut på morgonen, när man åker Åbobåten måste man alltid upp med tuppen. Adjö Stockholm!
 
 
Och själva Tallinn- vad ska jag säga? Närmast denna magiska medeltida känsla har jag kommit i Cesky Krumlov, Tjeckien. Tallinns centrum består av Gamla Staden som består av kullerstensgator och omges av en mur med torn! (Varav många har ett namn.)
Pikk Hermann
 
 
Kiek in de kök
 
 
Tjocka Margareta
 
 
Kyrkor har vi bara hunnit börja med... Alexander Nevskij-katedralen
 
 
Tre systrar (numera ett hotell)
 
 
Vi åt på så medeltida vis som det bara är möjligt, i Olde Hansa
 
 
 
Här sitter jag på en parkbänk!
 
 
Det är kallt så in i märgen här, verkligen en motsats till våriga Stockholm! I morgon ska jag klä på mig ordentligt. Jag är så glad att jag får bekanta mig med denna fina stad!
Visa fler inlägg