Tallinn

Vi är för nuvarande i Tallinn. Tänk att en sådan pärla ligger här i norr, bara bakom en natts rätt så bekväm båtresa från Stockholm!
Under vår dag i Stockholm besökte vi Vasamuseet där jag aldrig hade varit. Jag är inte så intresserad av sjöfart och jag fick min dos av den varan redan i somras då vi var i Mariehamn. Men visst är det en mäktig båt och ett fint museum.
 
 
 
Båtresan Stockholm-Tallinn var trevlig och bekväm. Ovant var att det inte fanns några finska inslag på båten, bara en massa ester och någon svensk. Det var skönt att få sova ut på morgonen, när man åker Åbobåten måste man alltid upp med tuppen. Adjö Stockholm!
 
 
Och själva Tallinn- vad ska jag säga? Närmast denna magiska medeltida känsla har jag kommit i Cesky Krumlov, Tjeckien. Tallinns centrum består av Gamla Staden som består av kullerstensgator och omges av en mur med torn! (Varav många har ett namn.)
Pikk Hermann
 
 
Kiek in de kök
 
 
Tjocka Margareta
 
 
Kyrkor har vi bara hunnit börja med... Alexander Nevskij-katedralen
 
 
Tre systrar (numera ett hotell)
 
 
Vi åt på så medeltida vis som det bara är möjligt, i Olde Hansa
 
 
 
Här sitter jag på en parkbänk!
 
 
Det är kallt så in i märgen här, verkligen en motsats till våriga Stockholm! I morgon ska jag klä på mig ordentligt. Jag är så glad att jag får bekanta mig med denna fina stad!
#1 - - Rolf:

Vad roligt! Ja Tallinn är en tiktigt fin stad.Jag och en kamrat upplevde staden ganska exakt tjugo år sedan,en nyårsafton med allt vad man kan tänka sig en sådan afton.

#2 - - Geddfish:

Kollade och jämförde vädret med Lidköping och Tallin och det tycks vara ungefär lika. Det har blivit mycket kallare här.
Jättefina bilder du tagit. SÅ mycket historia.
Jag har aldrig varit i Estland, skulle vilja.
Ha det fint!

#3 - - Monnah:

Jag vill också åka dit, fast jag är sugen på julmarknadstider... Tack för vackra bilder. Jag riktigt känner den råa doften man kan njuta av i gamla stenkyrkor. Härligt!

#4 - - Marieangel:

Vad härligt med en liten tripp till Talinn. Var där för ett par år sedan och kom ihåg de fina blomstånden med massor av blommor billigt. Ha en mysig tripp!

#5 - - elisabeth:

Önskar Er härliga dagar !

#6 - - Tove Olberg:

Ha det fint, klä på er och njut!

#7 - - Ditte:

Vad roligt att ni är i Tallin och hann med lite av huvudstaden också innan avresan. Vackra bilder från en vacker stad!
Vi har varit en del i Tallin och jag log igenkännande när jag såg dina bilder. Även Olde Hanska har vi besökt.
Tallin har numer även många moderna rstauranger så det ska bli roligt att se vad mer ni väljer i restaurangväg.
Njut av Tallin och klä på dig ordentligt. Jag ser fram emot mer...

#8 - - Karin på Pettas:

Så förändrad du är Annukka! ;)
Jag tror att det blir bra med ett spa...
Nå, skämt åsido, så stort tack för Tallinn så här långt.
Jag har varit där men mest i Gamla stan och inte alls så mycket som du redan har varit. Och den där bänken du sitter på såg jag inte alls
God fortsättning på vistelsen!

Svar: Jag sitter nära Viru porten om du vill ses någon gång.
Annukka

#9 - - Znogge:

Ytterligare ett intressant resmål som gärna hamnar på min lista. Men för oss här söder om landsvägen känns det lite längre.

Ha en bra onsdag!

#10 - - Mia:

Tallinn har jag endast rest till en gång. Skulle gärna göra om den resan. Hmm... jag tror jag t.o.m ska förverkliga den och inte bara drömma "kanske"...

Ja, jag säger då det... vad var det i den maten. Du blev väääldigt föränerad. Jag hoppas du återfår din tidigare skepnad snart. ;-)

#11 - - Fyrtiotaggare.com:

Bra funderingar. Fina bilder. Kanske du ändå bor i en lite finare stad än du tänker på redan nu? Nu verkar ju Tallin vara oerhört vackert och är givetvis svårslaget.