Julens tid

Jag kom på att i år har jag faktiskt haft julstämning, och jag tror att det är tack vare all snö.
Däremot har jag inte haft tid, och kommer inte att ha det heller. Allt kommer att gå i ett ända fram till julafton, och även därefter. Det är synd, eftersom jag vanligtvis njuter av all småpyssel veckorna före jul.
 
 
Musikhjälpen kom till Umeå, fint och stämningsfullt, och samlade ihop en massa pengar till viktigt ändamål. Jag tycker ändå att det är lite synd att det ändamålet måste vara barnsexhandel. Alltså seriöst! Jag skulle väl förstå naturkatastrofer eller sjukdomar, dem kan man ju inte hjälpa. Men barnsexhandel- alltså hur är det ens möjligt, hur har världen blivit sådan här?? Det sägs ju att det finns massor av ordentliga familjefäder även i Sverige, som lever dubbelliv och köper sex av barn på lunchrasten. Skärp er alla äckliga fulgubbar, världen har tillräckligt problem även utan er!
 
 
Pondus har astma, det är därför han hostar så mycket. Han svarar utmärkt på kortison, dessvärre vägrar han ta det i tablettform så det blev en spruta istället. Min bästa julklapp är en frisk katt. Efter veterinärbesöket kan man återigen uppskatta mattes sällskap...
 
 
Apropå julklappar, i och med att jag har försökt bli av med grejer hela hösten kände jag mig inte så motiverad att köpa en massa nya prylar. Så det har blivit mest nyttojulklappar i form av kosmetik, mat och dryck. Men jag är barnsligt förtjust i jultröjor, i synnerhet på mina pojkar inkl Greger...
 
 
I jul vill jag ha ett någorlunda rent hus. Målet är också att laga lite mat (när?) och baka julgodis (det delegeras till pojkarna.)
Men det får bli som det blir.
God Jul på er alla!
 
 
Visa fler inlägg