Glädjeämnen

Hårt jobb kräver hårda nöjen. Dessa tider då jag gör inget annat än jobbar, och skippar sömnen, har jag verkligen försökt fokusera på det positiva.
Vänner och goda relationer, bästa arbetskamrater, människor som tycker om mig och försöker förstå fast jag inte är på topp.
En vår som man anar i luften, det där ljuset. En lugn morgon efter jobbnatt. Frukost med bara med mig själv och dagstidningen. Solrum och yoga på mitt kära gym. Tid hos frissan. En lyxig damtidning. En bra bok, ja faktiskt, just nu har jag en bra under arbetet. Några nya snygga kläder på g, rea på nätbutiken Country-Dreams kan jag tipsa om... En middag med ett glas rött vin och koncert med min man. En stund i bastun någon kväll.
Och en ny liten katt, Elli får hon heta. Jag gråter över Salomo varje dag, stora salta tårar, det hjälps inte. Men Sisu blev så olycklig och rastlös efter Salomos bortgång att vi skyndade oss lite.
Det är länge sedan jag har blivit så reservationslöst positivt, -hjärtligt- bemött och uppskattad av någon som denna lilla kattjej. Hon är en sann människovän, nästan som en hund kommer hon springande och överlycklig så fort man kommer innanför dörren. Det går också rätt så bra för henne och Sisu så jag räknar med att hon har kommit för att stanna.
 
 
Vad annat positivt kan jag komma på- det här räcker väl ganska långt? Jag har väldigt lite planer för framtiden och koncentrerar på att överleva här och nu. Mitt nästa mål är dock att resa till stugan under våren. Det ser jag fram emot!
#1 - - Tove Olberg:

Detta låter gott Annukka!
Lite flärd och liten tillgiven nykatt som kommer till dig och så Gregern då och barna och ett bra jobb.. och så du själv!
Glöm inte att sova min flicka :-)
Farmorkram

#2 - - elisabeth:

Fint ljust inlägg, precis så där är ju livet, lite upp och lite mer upp när ljuset kommer. Ny kisse - grattis !
Och kram till dig ;)

#3 - - Znogge:

Så mysigt med en ny katt. Här hemma är Miss E ensam men vi har inte bestämt om hon ska får en ny vän...

#4 - - SKRIVDIVAN:

Åh, beklagar sorgen! Vi fick precis avliva en av mammas storpudlar, Twice 13 år. Akut tarmvred. Det var så hemskt.

Kvar blev hans kompanjon, Grace 8 år, som vuxit upp med honom. Och nu är hon väldigt låg. Tar fram hans leksaker trots att hon aldrig har varit intresserad av leksaker. Så himla sorgligt :(

Jag hoppas det går över.

Svar: Beklagar sorgen! Vi skaffade en ny katt snabbt för Sisus skull. Tack och lov passar de ihop, men jag tror inte att de blir lika goda vänner som Sisu och Salomo ändå... själv var jag inte alls redo för en ny katt. Men såklart blir hon ett glädjeämne ändå, Salomo kommer ju inte tillbaka...
Annukka

#5 - - Ditte:

Härligt att du kan se och uppleva en hel del positiva saker just nu. Och det är ljusare tider på gång.
Så fint med en kattflicka i familjen och hoppas att hon och Sisu kommer att bli goda vänner men vissat saknar han, som er andra Salomo. Och att sörja måste ni alla göra.
Hoppas det kan bli lite mindre jobb för dig framöver och att ni kan ta en tur till den fina stugan.
Just att ha något att se fram emot har i alla fall hjälpt mig vid några tillfällen.
Många tankar och stor kram till dig.

#6 - - mickandialog:

Söööt. Kramisar önskar Mickan

#7 - - Geddfish:

Har förstått att jag tappat dig från vänlistan. Blogger tömde ju den för en tid sen och svårt att komma ihåg alla.
Ser att det händer lite saker, det gör det för mig också.
En liten kissekatt är inte dumt.
Varm söndagskram, Gerd 💗

#8 - - Comsi Comsa: