Tiger Summer Essentials del 7 Nya Saker

Min väninna Ditte har lärt mig att man bör göra någonting som man aldrig gjort förut varje dag, eller var det t om två saker dagligen. Det behöver inte vara så stora saker. Jag vet inte om jag kommer dit riktigt varje dag, men åtminstone lägger jag märke till om jag gör någonting nytt! Och tänk att det blir så mycket nytt ändå, trots mina 44 år i livet. 
En av de större nya sakerna för sommaren var helt klart fjällvandring.
 
 
En annan var Escape Game. Har ni provat det någon gång?
 
 
Just det spelet som vi deltog i (man fick inte fota där) gick ut på att vi spärrades in i en autentisk isoleringscell på forna rättspsyk på Kakola, det illa ryktade fängelset i min hemstad Åbo. Tillsammans skulle vi då lösa små uppgifter och gåtor för att kunna öppna lås efter lås och komma ut från cellen så småningom. Allt var under tidspress- dvs innan väktaren kommer tillbaka. Ni vet min klaustrofobi som verkligen inte förbättrades av att det var kring 33 grader både ute och inne, och ventilationen i cellen var obefintlig. Men det var lönt att prova eftersom jag klarade det ändå galant, bara vi hade kommit igång!
Dessa spel har blivit stora globalt sett, och mera lär vi få se. Utomlands finns mera extremvarianter som spelar på rent skräck eller cellskräck, här är alternativen från Åbo. Dessa bygger på ren problemlösning.
 
 
Och eftersom det var en sådan toppensommar, så fick jag såklart rida också. Det har jag gjort förr, men att rida en häst på GP-nivå och få pröva på inte bara galoppombyten utan också passage och piaff var förstås en glädjande upplevelse för en tant på 40+.
 
 
#1 - - Ditte:

Jag försöker fortfarande göra en till två för mig nya saker varje dag och ofta lyckas det. Och som du skriver kan det vara små saker, att man ändrar lite här och där eller upptäcker något. Lite att se med nya ögon. (Kan ibland vara att ändra lite i en maträtt )
Vad roligt att du också är inne på dessa tankar och både gjort och tetat en hel del i sommar. Fjällvandringen låter väldigt roligt. Har testat det en hel del förr, men nu var det länge sedan. Escape Game har jag aldrig prövar på, men den dagen kanske kommer. Det verkar väldigt roligt och är säkert också en utmaning på många sätt.

#2 - - Geddfish:

Häftigt. Jag är mycket inne på att testa nya saker. Men inte alltid blir de av.
Jodå, jag var på en förnyelsevecka hela förra veckan, så. Men det räcker med det lilla.
Ha det mysigt, kram!